Logo kobr.nl

Eindshow 'Studio Viva Dans op het witte doek' grande finale tienjarig jubileumjaar Goudse Schouwburg compleet uitverkocht

Bodegraven - Een heel seizoen vol feestelijkheden rondom het tienjarig bestaan van Studio Viva Dans. Zaterdag 7 juli was de grande finale van dit jubileumjaar: de eindvoorstelling 'Studio Viva Dans op het witte doek'. Voor het tiende jaar op rij organiseerde het team van Carolien van Os een weergaloze eindshow. Ditmaal in een compleet uitverkochte Goudse Schouwburg.

Spectaculair en verrassend

Bij de ingang werd het publiek verwelkomd door showdanseressen die de programmaboekjes uitdeelden. Zoals gebruikelijk in de filmwereld sierden grote filmposters de foyer, met daarop leerlingen afgebeeld als heuse filmsterren. Voorafgaand aan het eindoptreden werd een serie korte videoboodschappen vertoond. Felicitaties alom van bevriende 'oude bekenden' ter ere van tien jaar Studio Viva Dans. De show ging meteen spectaculair van start met een spetterend optreden van alle selectiegroepen. Uit een groot gouden cadeau op het podium kwam het docententeam tevoorschijn, met glimmende ballonnen die het cijfer 10 vormden. Daarna werd het publiek in maar liefst veertig dansen meegevoerd naar de magische wereld van het witte doek. Iedere groep had een eigen dans ingestudeerd en één of meerdere combinatiedansen, samen met andere groepen.

Studio Viva Dans op het witte doek

De meest uiteenlopende optredens wisselden elkaar in hoog tempo af. Schattige dino's van 3 tot 5 jaar dansten op Jurrasic Park. Een grote groep Minions waren hilarisch op het podium. En net zoals in de film Up ging een huisje door allemaal ballonnen zelfs echt de lucht in. Op Warriors zetten jongens en meiden gezamenlijk een krachtige hiphop performance neer. Maar tijd voor ontroering was er ook, in de vertolking van The boy in the striped pyjama's door de klassiek-moderne danseressen. Ook de damesgroep schitterde op het toneel in Popcorn. Tot slot dansten alle selectiegroepen als ware zombies in het indrukwekkende slotstuk War-Z.

Verrassing

In haar slotwoord bedankte Carolien iedereen voor hun bijdrage aan deze jubileumvoorstelling. Collega Refaja Bastiaans levert sterke choreo's en is als mannelijke collega een enorm waardevolle aanvulling op het docententeam. Een speciaal woord van dank voor oud-leerlinge, collega-docente en steun-en-toeverlaat Liselot van den Boogaard, die eveneens een groot aantal choreo's voor haar rekening nam. Liselot wist op haar beurt Carolien te verrassen. Op het podium verscheen een feestelijk versierde stoel. Zichtbaar emotioneel genoot ze van de leerlingen en oud-leerlingen die samen dansten op een compilatie, gemaakt van haar choreo's uit de afgelopen tien jaar.

Close with a bang

Voor de slotdans I Believe
kwamen alle groepen één voor één het podium op. Rond de 240 leerlingen vulden het podium, de gangpaden en de balkons. De lampjes om hun vingers zorgden voor een betoverend effect, zeker toen het licht gedimd werd. De overvloed aan ballonnen en confetti maakten het dansfeest compleet.

Tienjarig jubileum

Dit jubileumjaar kende volop hoogtepunten. De dansers en danseressen van Studio Viva traden veelvuldig op, onder andere tijdens de Najaarsmarkt, het tiende jubileumconcert van Helemaal Top, het Street Art Festival en de Zwemvierdaagse. De selectiegroepen gingen op kamp en Flow Motion (jazz) en Flow Active (modern) werden Nederlands Kampioen tijdens We Know You Can Dance.

Zoveel hulp

Een jaar lang heeft het docententeam met alle leerlingen naar dit eindoptreden toegewerkt. Iedereen stond te popelen om te laten zien waar ze met hart en ziel voor hebben getraind. Maar voor een eindvoorstelling van deze omvang is nog meer nodig. De inzet van professionele partners, sponsoren en heel veel vrijwilligers. Zodat iedere show, de inmiddels hooggespannen verwachtingen van voorgaande optredens, toch weer kan overtreffen. En dat is gelukt! Deze eindvoorstelling was met recht een kroon op dit feestelijke en succesvolle jaar. Op naar de volgende mijlpaal!

Meer berichten