Logo kobr.nl

Margriet vierde een echt zómerfeest

Reeuwijk - Eindelijk was het weer eens een echt zómerfeest, met zonnige
temperaturen. De fiets­puzzeltocht ging dit jaar richting Haastrecht. Het aantal deelnemers was gelijk aan die van vorige jaren.

Waarvan sommigen vooral voor de prijzen gingen en anderen in ieder geval het café van Haastrecht wilden halen. Volgens de organisatie is iedereen weer heelhuids teruggekomen. De winnaars waren Luus en Siem van de Bas. De zeskamp van vrijdagavond voor de oudere jeugd werd door vijf teams gespeeld. Hilarisch om naar te kijken en hilarisch om aan mee te doen. De spelen waarin de teams het tegen elkaar opnamen waren ook dit jaar ludiek. Denk daarbij aan het wegduwen van een trekker met een gewicht van maar liefst drie ton. Of ringsteken vanuit een kruiwagen met een wiel uit het lood. En zo waren er nog vier andere spelen waar niemand op had kunnen oefenen. Hoewel, het touwtrekken is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Maar of daar op getraind wordt? De eerste prijs ging dit jaar naar 'One big happy family'. Na afloop was het groots feest in de feesttent met DJ Ruud van Leeuwen.

Op zaterdag ging het feest verder voor de jeugd. Bij het zien van de kramen borrelen bij menigeen nostalgische gevoelens op, maar de allerjongsten zagen ze voor het eerst. En voor hen was het reuzeleuk om alle spellen van de spelkaart te spelen. Aan de zeskamp voor de jeugd werd door maar liefst zeven teams deelgenomen. Met de Badeendjes dit jaar als winnaars. Ach en hoe vertederend blijft het te kijken naar de wedstrijd vlaggetjes steken. In de leeftijdscategorie 0-2 had Fayenn van Spengen de eerste prijs gewonnen. Noa Wiman in de leeftijdscategorie 3-4 jaar en Lotte Ruitenburg was winnaar bij de oudste groep, die van 5-6 jaar.

Voor de jeugd van 7-9 jaar was de stormbaan van het zeskamp van vrijdagavond weer opgeblazen. Ook hier werd gekeken wie dit het snelste kon. Zo werd Bastiaan van Hoven eerste, Olivia Koster tweede en Linn Looyaard werd derde. Het zomerfeest werd afgesloten met één groot feest in de feesttent. Met optredens van Tim Douwsma en Monique Smit. Free Willy was de dj van deze avond.

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Meer berichten