Broekvelderbrug deels open tijdens Vakantiespelen

Algemeen

Bodegraven – De aangekondigde afsluiting van de Broekvelderbrug eind augustus, net in de periode van de Vakantiespelen wanneer veel kinderen en ouders die route gebruiken, leidde tot verontwaardigde reacties. Om de Vakantiespelen ondanks de werkzaamheden zo toegankelijk mogelijk te maken, heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk besloten om de Broekvelderbrug voor fietsers en voetgangers alsnog open te stellen van maandag 20 augustus t/m donderdag 23 augustus tussen 9.30 en 10.30 uur.

U kunt dan de gewone route volgen om bijtijds bij aanvang van de Vakantie­spelen te zijn. Buiten de aanvangstijden van de Vakantiespelen én op vrijdag 24 augustus moeten fietsers en voetgangers wel de ingestelde omleiding volgen.

De Broekvelderbrug moet geschilderd worden en het asfalt moet hoognodig worden vervangen. Voor deze sterk weersafhankelijke werkzaamheden is bewust gekozen voor de vakantieperiode met minder woon-werkverkeer.

Tijdens de werkzaamheden laat gemeente uit veiligheidsoogpunt geen fietsers en voetgangers over de brug. Dit betekent dat u de omleiding moet volgen via de Brugstraat in het centrum. Met uitzondering dus van de genoemde vier dagen tijdens de Vakantiespelen. Het doorgaande autoverkeer wordt de gehele werkperiode geweerd uit het centrum en omgeleid om het centrum heen via de Broekveldselaan, N11 en Kremerweg.

De fietsers worden via de kortste weg door het centrum geleid.

Advertentie

Categorieën