Floris Wever verongelukt

Algemeen

Bodegraven / Alphen aan den Rijn - Bij een verkeersongeluk in Thailand is de 21-jarige Floris Wever uit Bodegraven om het leven gekomen. Floris speelt in het eerste team van hockeyclub Alphen (HCA) en samen met een bevriende hockeyer van HCA was hij op vakantie in Thailand.

Hij raakte bij een scooterongeluk zwaargewond en werd overgebracht naar een lokaal ziekenhuis en later naar een groot ziekenhuis in Chiang Mai. De situatie was dermate ernstig dat hij kunstmatig in leven werd gehouden. In het bijzijn van zijn naar Thailand gesnelde ouders is Floris Wever overleden. De vriend van Wever raakte niet gewond, wordt door zijn ouders opgevangen en krijgt waar nodig professionele begeleiding.

De dood van Wever, die op het Scala College in Alphen aan den Rijn heeft gezeten, komt bij de hockeyclub keihard aan. 'Het is een jongen van de club. Hij heeft alle selectieteams doorlopen en zou komend seizoen voor het vierde jaar op rij uitkomen in ons eerste team. Echt een ontzettend lieve en leuke kerel die enorm geliefd is. Soms ook een boef zoals dat hoort op die jonge leeftijd,' aldus Peter Barentsen, bestuurslid HC Alphen. Ook bij Wever's teamgenoten is de klap hard aangekomen. 'Je ziet grote, volwassen en sterke mannen als kleine jongens in elkaar storten.î Het rugnummer 12 waar Wever mee speelt, wordt niet meer gedragen bij de Alphense herenploeg, zegt teammanager Robbert Jan Houweling. Hoe Floris door HCA wordt herdacht, is nog niet bekend. ìWe zullen alles doen voor Floris, zijn ouders, teamgenoten en andere betrokkenen, maar wel in overleg met de ouders,' aldus Barentsen.

Advertentie

Categorieën