Logo kobr.nl
Foto:

Ondernemers zetten spa in de grond voor glasvezelnet

Reeuwijk - Medio deze maand wordt begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het gebied Berkenbroek en Nieuweweg, in samenhang met de voorgenomen asfalteringswerkzaamheden aldaar. De Tempel komt later aan de beurt. De verwachting is dat in maart 2019 de werkzaamheden afgerond zijn, waarna het gehele buitengebied rond Reeuwijk-Dorp over een snelle internetverbinding beschikt, met dank aan de vereniging VORT.

Op 29 november 2017 werd de vereniging Verenigde Ondernemers Reeuwijk-Dorp en Tempel (VORT) opgericht. VORT werkt binnen Ons Fonds, de koepelorganisatie die tot stand gekomen is uit een samenwerking tussen de gemeente en de lokale ondernemers en waarvan de financiën gevoed worden door een opslag op de OZB. Al tijdens de oprichtingsvergadering werd duidelijk dat hoog op de prioriteitenlijst van VORT de aanleg van een glasvezelnet in het buitengebied stond. Niet verwonderlijk omdat veel bedrijven in het buitengebied bijzonder afhankelijk zijn van een snel internet.

Binnen een jaar wordt die ambitie al gerealiseerd, nu afgelopen dinsdag de spade in de grond werd gestoken. Vertegenwoordigers van het bestuur van VORT, de directeur van Edelman Ronald van Veen, Peter Oskam, directeur van Rekam en Sander van Alten en Maurits van Houwelingen(gemeente) gaven hiermee het symbolische startsein van het project.

De Rekam heeft met een bijdrage van circa een half miljoen euro het grootste deel van de investering voor haar rekening genomen terwijl VORT de helft van haar inkomsten over vijf jaar investeert (circa 50.000 euro). Uit de algemene middelen van Ons Fonds is een bedrag van 25.000 euro beschikbaar gesteld, de fa. Edelman doneerde 10.000 euro en ook LTO droeg een steentje bij. Uit de aansluitingen komt verder nog een bedrag van zo'n 50.000 euro.

Tekst en beeld: Bert Verver

Meer berichten