Afbeelding
Foto: WIM DE BOEVERE

Huwelijkspaar Griffioen-van der Mel

Algemeen

Waarder - Woensdag 12 september verraste burgemeester Christiaan van der Kamp het 60-jarig huwelijkspaar Griffioen-van der Mel aan het Westeinde met een bezoek en een fraai boeket bloemen. In de jaren vijftig maakten Diewertje van der Mel (82) uit Kamerik en Dirk Griffioen (87) uit Waarder via een broer en zuster van Dirk kennis met elkaar en dat heeft er toe geleid dat zij op 4 september 1958, in de Hervormde Kerk in Kamerik, elkaar het ja-woord gaven.

Het echtpaar ging wonen in Waarder aan het Westeinde, wat in die tijd nog de Achterdijk werd genoemd. De plek en huis waar ze momenteel nog altijd wonen. Uit hun huwelijk zijn 16 kinderen geboren met nu 41 kleinkinderen en ook alweer 13 achterkleinkinderen.

Diewertje kwam in Kamerik van een melkboerderij en was dus vertrouwd met het plattelandsleven. Dirk was, net als zijn vader, mollenvanger en visser in de polders van het West- en Oosteinde. Daarnaast heeft Dirk later ook nog ruim 27 jaar bij de VIOS-trappenfabriek in Driebruggen gewerkt. Op 60-jarige leeftijd heeft hij, via de VUT regeling, zijn functie daar beëindigd. Diewertje heeft een hobby in het bijna naadloos stoppen van kousen en sokken, maar leest ook veel: graag theologie-preekboeken en diverse kranten en tijdschriften. Dirk rijdt nog steeds auto en besteedt veel van zijn tijd aan de forse groentetuin naast het huis. Veel van hun dagelijkse groente is daaruit afkomstig. En wat over is, vindt altijd, soms ingevroren, aftrek bij de familie, van wie er velen in de directe omgeving wonen.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Advertentie

Categorieën