Afbeelding

RVC wint vermakelijke derby

Algemeen

Reeuwijk - "Meer spannend dan een goede wedstrijd", blikt Dennis Olman, de winnende coach van RVC, terug op de derby tegen ESTO.

Na het vertrek van VV Bodegraven uit de zondagcompetitie vond afgelopen op de Kievitsheuvel de enige zondagse derby plaats. Gezien de matige seizoenstart van beide ploegen konden zowel ESTO als RVC de punten goed gebruiken. ESTO leek op voorsprong te komen. Maar de strafschop van Wouter Jan Bos werd door keeper Stefan van der Meer gekeerd. Even later kreeg Bjorn Verbeij de bal voor de Reeuwijk-Dorpers wel in het net. Nog voor de pauze bracht Tim van de Lagemaat de stand in evenwicht. Zijn vrije trap ging langs iedereen heen het Reeuwijkse doel in, 1-1.

In de tweede helft leverde een hard schot van Ralph Tol de 2-1 op voor de Reeuwijkers. ESTO ging wederom op zoek naar de gelijkmaker en was in de slotfase een aantal keer bijna succesvol. "In de laatste vijf minuten kwam RVC in de problemen," gaf Olman toe. "Zo eerlijk moeten we wel zijn. Onze keeper heeft ons overeind gehouden". Beeld: Letty Blanken