Sinterklaas krijgt hulp van de brandweer bij het schoonspuiten van het Grote Sinterklaasboek
Sinterklaas krijgt hulp van de brandweer bij het schoonspuiten van het Grote Sinterklaasboek Foto: Ilse Höcker

Ronde van Sinterklaas door onze gemeente is feestelijk en enthousiast begonnen

Algemeen

Bodegraven- Reeuwijk - Het was even spannend, maar Sinterklaas is weer veilig aangekomen in Nederland. Op zijn ronde door het land bezoekt hij ook de dorpen in onze gemeente. Afgelopen zaterdag werden de Sint en zijn Pieten al feestelijk onthaald in Bodegraven centrum. Over drie nachtjes slapen bezoekt hij Reeuwijk, Waarder, Driebruggen, Nieuwerbrug en Bodegraven Vromade en Rijnhoek. Ook daar wacht een feestelijk onthaal.

De zon scheen volop, toch was iedereen warm aangekleed tegen de kou. Langs de hele route stond het rijen dik: aan weerszijden van de Rijn, in de straten van het dorp en op het Raadhuisplein. Overal kinderen vrolijk verkleed als mini-Pietjes en kleine Sinterklaasjes. Niet eerder werd de intocht zo druk bezocht.

Om 14.00 uur was het zover: de Stoomboot meerde aan in de sluis. Welkom geheten door burgemeester Christiaan van der Kamp en BOV-voorzitter Ko van Daalen vervolgde Sint zijn tocht op de rug van Amerigo. Sint's Hoforkest speelde vrolijke sinterklaasliedjes en er buitelden echte acrobaat-Pieten over straat, die later ook nog Pietendansjes deden op het podium. In afwachting van de Sint vermaakten jong en oud zich alvast op het Raadhuisplein, met het springkussen, pakjes-werpen-in-de-schoorsteen of poseren bij de fotowand. Alle kindertekeningen konden in de speciale sinterklaasbrievenbus, met als beloning een lekker mandarijntje en chocomelk.

Op het podium stond de grote stoel al klaar voor de Goedheiligman. De Sint vertelde hoe blij hij was om weer in Bodegraven te zijn. Er was wel een probleem met het Grote Boek van Sinterklaas: dit was onleesbaar geworden door het zinken van de oude Stoomboot. Gelukkig schoot de brandweer hem te hulp en kon dit weer helemaal schoon worden gespoten. Op die manier is Sinterklaas helemaal compleet bij zijn volgende bezoeken. Volgende week een fotoverslag van alle dorpen waar Sinterklaas en zijn Pieten de kinderharten sneller doen slaan.

Tekst: Ilse Höcker

Beeld: Marijke Groot, Ilse Höcker, Pancras Kuipers, Anita Vink. Michelle van Schaik

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zwarte Piet en Sinterklaas op hun vertrouwde manier op de schimmel Amerigo door het centrum van Bodegraven
Sinterklaas op de rug van Amerigo en burgemeester Christiaan van der Kamp tijdens de intocht in Bodegraven afgelopen zaterdag
Afbeelding
Sinterklaas wordt feestelijk onthaald door de vele kinderen en ouders bij zijn ontvangst in Bodegraven
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën