Logo kobr.nl

Agenda

 

donderdag 29 november

Oude foto's Bodegraven
Bodegraven - Stichting Historische Kring Bodegraven geeft een fotovoorstelling in 't Anker bij de Dorpskerk. Met oude foto's en ansichten van de Willem de Zwijgerstraat en de Markten. Aanvang 20.00. Toegang is vrij.

Rollator-check
Reeuwijk - Onder leiding van Nelly Pijper (Cesartherapeut) en Ruud Boogaarts (Technische Dienst) vindt er in De Reehorst van 11.00 tot 12.00 uur een rollator-check plaats.

Open avond Vrijmetselarij
Zwammerdam - De Alphense vrijmetselaarsloge 'De Getande Rand' houdt samen met Rosa Ventorum (Orde van Weefsters, specifiek voor vrouwen) een open avond. Meer informatie via e-mail secretaris.loge222@vrijmetselarij.nl.

Leven in niemandsland
Bodegraven - Ekaterina Levental komt naar het Evertshuis met haar muziektheatervoorstelling 'De Grens', gebaseerd op dagboekfragmenten uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. Aanvang: 20.30 uur.
www.evertshuis.nl

vrijdag 30 november

Spelletjes in De Meent
Bodegraven - Spelletjesmiddag in de Meent met onder andere klaverjassen, sjoelen en rummikub. Van 14.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis.

Bach op inspirerende wijze
Reeuwijk - Samen met vier collega's speelt Juliette Hurel, solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, vanag 20.15 uur in De Brug muziek van haar cd 'Bach Inspiration'.
www.reeuwijkklassiek.nl

Bekroonde film
Bodegraven - In het Evertshuis draait de met Gouden Kalveren bekroonde film 'Bankier van Verzet'. Aanvang: 20.30 uur.
www.evertshuis.nl

zaterdag 1 december

Interkerkelijk MANna-ontbijt
Bodegraven - Van 8.00- 10:00 uur is er een interkerkelijk MANna-ontbijt in 't Anker. Als mannen onder elkaar samen ontbijten en een goed gesprek rond een open bijbel. Deelname gratis, collecte voor de onkosten. Informatie en aanmelden via e-mail info@manna-dag.nl.

Familievoorstelling
Bodegraven - 'Zachtjes gaan de paardenvoetjes' is een vrolijke Sinterklaas-familievoorstelling over Sinterklaas, gespeeld door Ageeth de Haan. Te zien in het Evertshuis. Aanvang: 14.00 uur.
www.evertshuis.nl

Orgelspel
De Meije – Orgelspel op het Maarschalkerweerd-orgel uit 1896 in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk door organist Ad van Pelt. U bent van harte welkom om het orgel te komen beluisteren, aanvang concert om 19.30 uur.

Grote Sinterklaas Orkest
Bodegraven - Afsluitend concert om 16.00 uur van de repetities van het Grote Sinterklaas Orkest in het Evertshuis. Iedereen is welkom om te komen.
www.hetmuziekcollectief.nl

zondag 2 december

Vogelexcursie Surfplas
Reeuwijk - Om 10.00 uur start een gratis vogelexcursie rond de Surfplas. Vertrek van de parkeerplaats bij het paviljoenrestaurant aan de Surfplas. Aanmelden via e-mail info@ivn-ijsselengouwe.nl.

Songs of Praise
In de aanloop naar Kerst houdt wijkgemeente Emmaüs een samenzang Songs of Praise in de Lutherkerk om 18.30 uur. De presentatie is in handen van wijkpredikant ds. Leo Webbink, er is orgel- en pianobegeleiding door Michelle de Jong en Sanne de Mooij en aan de uitgang is er een collecte voor het werk van stichting Local Care.

maandag 3 december

Workshop meditatie
Zwammerdam – Workshop van 20.00 tot 22.00 uur onder leiding van Diny van den Arend. Je leert o.a. aarding, afstemming en diverse meditatietechnieken Kosten € 20,-. Centrum Aglaja.
www.aglaja.nl

dinsdag 4 december

Ontmoetingsochtend
Zwammerdam - Op deze inloopochtend bij Centrum Aglaja staan ontmoeting en uitwisseling centraal, onder het genot van een kopje thee of koffie. Van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten € 2,50.
www.aglaja.nl

Lezing over goed en kwaad
Reeuwijk - Dr. Jean Jacques Suurmond is te gast bij de ZinSpelen-lezing in De Ark en beschouwt of geloof een therapie tegen goed en kwaad is. Aanvang 20.00 uur. Entree: € 5,00.

vrijdag 7 december

Concert met Bach en Mozart
Reeuwijk - Het GouweHart Orkest speelt in De Ark een concert waarin Bach en Mozart centraal staan. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: € 12,00, kinderen tot 14 jaar gratis.
www.gouwehartorkest.nl

Relaxen op Podiumcafé
Bodegraven - In het Evertshuis wordt het podium omgetoverd tot het gezelligste café van het Groene Hart. Met muzikale begeleiding van twee topbands uit de regio: Beter Music en De Bende van Éliënde. De toegang is gratis. Aanvang: 21.30 uur.
www.evertshuis.nl

Kunstcafé over papier-maché
Bodegraven - Het Kunstcafé in het Evertshuis biedt een voorstelling met Anja Postmus en haar prachtige beelden van papier-maché. Aanvang: 20.30 uur.
www.evertshuis.nl

Workshop woonketting maken

Bodegraven - Van 19.00-21.00 uur is er een workshop 'specale kerst woonketting maken' bij Handwerkwinkel 'Homemade4u', Prins Hendrikstraat 11. De workshop wordt gegeven door Marja Theisens van Jimbersieraden uit Nieuwerbrug.
www.homemade4u.nl

zaterdag 8 december

Bodegraafse Kaasbridgetocht

Bodegraven - Voor de 12e keer wordt de Bodegraafse Kaasbridgetocht georganiseerd, voor zowel geoefende als voor onervaren bridgers. Bij de indeling wordt ervoor gezorgd dat u zoveel mogelijk spelers van uw eigen niveau zult tegenkomen.
www.kaasbridgetocht.nl

Meer berichten