Logo kobr.nl
Foto:

Vitale Bep Bontenbal viert 100ste verjaardag

Reeuwijk - Bep (Elizabeth) Dekker werd op 26 november 1918 geboren in Waddinxveen. Op 14 juni 1945, dus kort na de oorlog, verhuisde zij door haar huwelijk met Cor Bontenbal naar de Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug. "We kregen dat huisje door bemiddeling van burgemeester Lucassen toegewezen omdat mijn man, evenals zijn vader en later onze zoon Ad, lid waren van de brandweer en centraal moest wonen. Wij kregen twee kinderen, Ad en Marianne, en waren bijna 65 jaar getrouwd toen mijn man in 2009 op eerste kerstdag volkomen plotseling overleed. Tot 2014 ben ik in het huis blijven wonen en sinds die tijd woon ik in de Ravenhorst," aldus de 100-jarige, die jarenlang nauw betrokken is geweest bij het aannemingsbedrijf van haar man.

Als je dan toch honderd mag worden dan maar zo, is het eerste dat bij uw verslaggever opkwam tijdens het gesprek met Bep Bontenbal in haar mooie, lichte woning in de Ravenhorst met uitzicht op de beweegtuin. De 100-jarige geniet namelijk nog volop van het leven. "Het lopen gaat wat moeilijker sinds ik afgelopen zomer lelijk gevallen ben, maar ik doe nog graag mee met de activiteiten die in het dienstencentrum worden georganiseerd. Ik borduur heel graag en omdat mijn handen en ogen nog prima in orde zijn, kan ik ook de kleine steken nog maken", vertelt ze terwijl ze een priegelig borduurwerkje tevoorschijn tovert. Trots wijst zij ook op de computer die in de kamer staat. "Die gebruik ik regelmatig. Ik zoek zaken op internet op en onderhoud via Facebook het contact met kinderen, de vijf kleinkinderen en de inmiddels veertien achterkleinkinderen."

Het bezoek van burgemeester Christaan van der Kamp, die afgelopen maandag namens de gemeente een mooi boeket overhandigde, werd door haar zeer gewaardeerd. Ze had voor hem echter ook een vraag in petto: Waarom is er nooit een straat vernoemd naar oud-burgemeester Quarles van Ufford omdat die zoveel voor de gemeente heeft betekend, onder andere in de tijd dat er veel onderhandeld moest worden over de zandwinning in de latere surfplas. Burgemeester Van der Kamp zegde toe haar wens over te brengen aan de straatnamencommissie. In de middag werd de verjaardagsviering luister bij gezet tijdens een gezellige bijeenkomst met de familie en vrienden in Zalencentrum De Brug.

Tekst en beeld: Bert Verver

Meer berichten