Logo kobr.nl
Jaco Kastelein
Jaco Kastelein (Foto: DIRK HOL)

Jaco Kastelein beëdigd als Statenlid namens CDA

Bodegraven-Reeuwijk - Tijdens de Provinciale Statenvergadering van deze week werd Jaco Kastelein beëdigd tot Statenlid voor de provincie Zuid-Holland. Hij zal deze rol zeker tot aan de komende verkiezingen vervullen, maar kijkt al uit naar de volgende Statenperiode waarvoor hij kandidaat staat als nummer 6 op de CDA-kandidatenlijst.

De 58-jarige melkveehouder uit Bodegraven is tot 2014 actief geweest in de gemeenteraad, waar hij zich heeft ingezet voor een eerlijke economie voor boeren en het MKB, voor betaalbare duurzaamheid en de directe leefbaarheid van de omgeving. "Mijn familie werkt al jaren aan duurzaamheid, door in te zetten op bijvoorbeeld een gezonde grond en energieprojecten met mijn buren. Dat doen we bij ons op de boerderij, maar ook via de gemeente," aldus het kersverse Statenlid. De laatste jaren loopt Kastelein mee als steunfractielid voor het CDA Zuid-Holland en zal zich namens het CDA de komende maanden bezig gaan houden met de energietransitie, de groenblauwe omgeving en de landbouw.

Melkveehouder Kastelein neemt het stokje over van vertrekkend Statenlid Paul Rijken. Rijken heeft na de herindelingsverkiezingen van november gekozen voor een positie als raadslid namens het CDA in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. " De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 20 maart 2019.

Beeld: Dirk Hol

Meer berichten