Logo kobr.nl
Foto: Ben Kraan Architecten

Ontmoetingscentrum Dronenwijk krijgt vorm

Bodegraven - Al geruime tijd wordt er in het Dienstencentrum Rijngaarde grondig verbouwd. Daarmee wordt ook een lang gekoesterde wens ingevuld om een zaal te transformeren tot een modern en gezellig ontmoetingscentrum voor de buurt. Dankzij diverse subsidies kan deze ruimte ook nog eens compleet worden ingericht.

Mozaïek Wonen en stichting SAM zijn afgelopen september gestart met een grondige renovatie van het gebouw, ondersteund door een substantiële bijdrage van Stichting tot Bevordering van de Huisvesting van Ouderen in Bodegraven (SBOB). Stichting SAM is huurder en exploitant van het Dienstencentrum Rijngaarde. Een centrum met een open karakter, centraal in de wijk, met een keuken waar je met groepen kunt koken. Waar je in gezelschap kunt eten en waar het ook knus is om in klein gezelschap samen te zijn. Voor de realisatie van deze ambitie zijn meer financiële middelen nodig dan die SAM hiervoor zelf beschikbaar heeft. Juist op het moment dat de bouwkundige renovatie in een afrondende fase is, heeft stichting SAM van het VSB-fonds een toezegging ontvangen voor een bijdrage van 30.000 euro voor aanschaf van nieuw interieur. Eerder was ook al door het Oranjefonds 33.000 euro toegekend voor de aanschaf van nieuw keukeninterieur.

Ook het interieur kan nu aan de wensen worden aangepast dankzij de bijdragen van de maatschappelijke fondsen. Met een nieuwe inrichting en nieuw interieur hoopt stichting SAM over een paar maanden een moderne ontmoetingsruimte te kunnen openen in de geest van het Huis van Alles, naar een ontwerp van Ben Kraan Architecten. In deze ruimte kunnen alle buurtbewoners terecht. Voor nieuwe initiatieven uit de buurt, bijeenkomsten van verenigingen, cursussen, voor een warme maaltijd van Kom-mee-Eten of voor een (werk)lunch georganiseerd door cliënten van ASVZ. Heeft u een goed idee voor een eigen activiteit of voor een bewonersinitiatief? De sociaal makelaar van SAM denkt graag met u mee en heet u graag welkom. Neem daarvoor contact op met Jessica van Vugt, telefoon 06-81588468.

Beeld: Ben Kraan Architecten en Marijke Groot

Meer berichten