Logo kobr.nl
Diamanten echtpaar Roos-van den Bosch
Diamanten echtpaar Roos-van den Bosch (Foto: Edith Op de Woerd)

Het geheim van 60 jaar huwelijk: nooit twijfelen

Bodegraven - Henk en Corrie Roos-van den Bosch hebben op 30 december 2018 hun diamanten huwelijk gevierd. Ruim zestig jaar delen zij lief en leed. Burgemeester Christiaan van der Kamp overhandigde hen op 8 januari een bloemetje en feliciteerde hen met dit heugelijke feit.

Henk Roos (1934) is een geboren Meijenaar. Zijn vader had een kruidenierswinkel op de Meije. Zijn ouders kregen zes zonen en een dochter. Drie broers zijn op jonge leeftijd naar Nieuw-Zeeland vertrokken. Als in 1953 zijn moeder overlijdt, is Henk bijzonder blij dat hij Corrie net heeft ontmoet. Henk: "De reden dat de verkering aanbleef, is de ramp dat mijn moeder stierf. Ik was een echt moederskind. De moeder van Corrie nam de rol van mijn overleden moeder over: het werd mijn tweede moeder."

Corrie Roos-van den Bosch (1935) is geboren in Woerden. Haar vader was daar veilingmeester. Haar ouders kregen negen kinderen. Op zeventienjarige leeftijd mocht Corrie voor het eerst alleen, onder begeleiding van haar oudere broer Ad, gaan dansen. Meteen de eerste dansavond ontmoette zij Henk.

Dansen

Dansen heeft gedurende het hele huwelijksleven van Henk en Corrie een belangrijke rol gespeeld. Het is hun grote gezamenlijke hobby. Ze hebben elkaar in 1953 in Woerden op de dansschool ontmoet en al meteen na de eerste ontmoeting vormden de twee een onafscheidelijk stel. Corrie: "Toen ik Henk de eerste keer zag wist ik het meteen, zo'n lieve mooie jongen en hij kon zo goed dansen!" Tot een paar jaar geleden hebben Henk en Corrie nog regelmatig gedanst. Nu laat de fysieke gesteldheid dat helaas niet meer toe.

In 1958 wordt er getrouwd. In het door Henk gekochte huis op de Molenkade kunnen ze pas een jaar na hun huwelijk terecht, dus het eerste huwelijksjaar trekken de echtelieden bij pa Roos in huis. Er worden later twee dochters en een zoon geboren op de Molenkade. Als de kinderen ouder worden, wordt er naar een groter huis uitgekeken en de familie Roos verhuist in 1980 naar de Goudplevier en weer ongeveer vijf jaar later kopen ze een huis in de Karperlaan. In 2017 vertrekt het echtpaar naar Rijngaarde, waar ze nu nog steeds samen en zelfstandig wonen.

Henk is van origine timmerman en de laatste decennia van zijn werkzame leven is hij gemeenteambtenaar geweest. Corrie is, zodra de drie kinderen naar school gingen, ook buitenshuis gaan werken. De laatste twaalf jaar van haar arbeidzame leven bij Andrélon in Bodegraven.

Hoogte- en dieptepunten

Henk: "Wij hebben een prima huwelijk, we kunnen en willen niet zonder elkaar. We hebben samen veel meegemaakt. Het overlijden van onze schoonzoon, 21 jaar geleden, is een dieptepunt geweest. Behalve het krijgen van onze geweldige kinderen, is onze reis van zeven weken naar Nieuw-Zeeland één van de hoogtepunten geweest." Ook van de vele reizen door Europa met de caravan hebben Corrie en Henk genoten. Het echtpaar is zielsgelukkig met het goede contact met de kinderen en vier kleinkinderen. En op de vraag wat het geheim is van een goed 60 jaar huwelijk, antwoordt Henk: "Gewoon nooit twijfelen."

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Meer berichten