Logo kobr.nl
Foto:

Vandiedingen: Een brug te ver

De SP'ers uit Gouda zijn blij. De politici uit onze buurgemeente maakten zich eerder nogal zorgen om ons. Nu kun je denken 'beter een goede buur, dan een verre vriend', maar deze buur is een bemoeial. Het verbaasde mij al dat de Goudse SP actievoerde voor het behoud van het fietspad langs de Breevaart, want hé, in Gouda zijn locaties genoeg waar actie op z'n plaats is. Neem bijvoorbeeld het Omlooppad. Daar worden tieners van hun fiets getrokken en geschopt, ook kinderen uit onze gemeente op weg van school naar huis. Dus als het lot van onze fietsers hen echt aan het hart gaat, lijkt me dat een goede plek om A4'tjes op te hangen. De postertjes met de tekst 'hoera, fietsers blijven leven' in onze gemeente mogen ze van mij snel weer meenemen.

Als de laatste commissie- en raadsvergaderingen iets duidelijk maakten, is dat de raadsleden zich allen in dezelfde mate zorgen maakten over de veiligheid van de weggebruikers. Mede daarom duurde het proces om te komen tot een goede inrichting van de Raadhuisweg/Zoutmansweg zo lang. De uiteindelijke oplossing is unaniem gekozen. Ja, er zijn fouten gemaakt in het proces, de situatie is onderschat, er zijn domme dingen gezegd, tactisch niet altijd de juiste strategie gekozen. De een zag dit wat sneller dan de ander en daarom botste het in de politiek. De discussie kenmerkte zich door het vasthouden aan eigen overtuiging. Juist omdat het om veiligheid gaat, ga je voor 100 procent voor de oplossing die in jouw ogen die veiligheid het best waarborgt.

De teksten die SP bezigt, getuigen van weinig respect voor de intentie waarmee raadsleden en wethouders met dit dossier zijn omgegaan. Wie niet direct de SP-mening is toegedaan, is blijkbaar voorstander van een 'dodenweg' met 'moordstroken'? Ik weet het, dit is de realiteit van 2019. De nuance is verdwenen. Ferme taal prima, maar dit soort insinuaties zijn voor mij een brug te ver.

Door Elly de Knikker

Meer berichten