Logo kobr.nl
Foto: V.O.P.

Nel van den Heuvel zat ruim 32 jaar in bestuur V.O.P.

Reeuwijk - Cijfers, data, namen, met Zwitserse precisie was Nel van den Heuvel een lopende agenda. Haar rode velours notitieboekje ligt op tafel. Daarin alle aantekeningen van het jaarlijkse V.O.P. uitje van de afgelopen 25 jaar. Sinds 1946 gaat een gezellig clubje, veelal Reeuwijkse vrienden, Voor Ons Plezier een dagje op pad. Met elkaar de bus in richting koffie met gebak, de warme maaltijd en bezienswaardigheden én vooral heel veel plezier.

De 76-jarige Nel vertelt: "Vlak voor de jaarvergadering van 3 november 1986 vroeg de toenmalige voorzitter Dirk Boere of ik had nagedacht over zijn vraag of ik lid wilde worden van het bestuur. Die vraag heb ik met een volmondig ja beantwoord. In 1994 tijdens een bestuurswisseling werd ik penningmeester. Niet wetende dat ik het penningmeesterschap voor 25 jaar op mij zou nemen. Alles ging toen nog met contant geld. Dan belde ik de leden vooraf op wanneer ik het geld zou komen ophalen. Dan konden ze dat alvast in huis halen. Zo'n 50 tot 60 gulden per persoon. Sommigen betaalden per half jaar en bij de rest kwam ik één keer per jaar de contributie ophalen. Alles noteerde ik in het kasboek, wat eens per jaar werd gecontroleerd. Het klopte altijd, tot op de cent. Tijdens het dagje uit liep ik met al dat geld op zak. Of ik dat spannend vond? Welnee, zo'n oud mens, ze hadden toch geen idee dat ik ermee op zak liep. Samen met de voorzitter, Ad Verkaik, ging ik altijd afrekenen bij de restaurants en attracties. In mijn rode boekje stonden de bedragen die we vooraf hadden afgesproken. Als het niet klopte, dan kwamen ze erachter dat de fout toch echt bij hen lag. Van nature heb ik een goed gevoel voor cijfers."

Afgelopen dinsdag 12 februari is het penningmeesterschap overgedragen aan Ton Steenbergen. Het volgende uitje van de V.O.P. gaat naar de bedriegertjes in Arnhem. De warme maaltijd word bij Party centrum de Molen in Harskamp gebruikt en aansluitend gaat het gezelschap naar een borduurmuseum en voor de heren is er houtsnijwerk te bewonderen. Uiteraard gaat Nel mee, dit keer zonder die grote zak met geld. O ja, het kopje koffie met gebak hoort er natuurlijk ook bij.

Tekst: Marlien van Leeuwen

Meer berichten