Logo kobr.nl
V.l.n.r. Gert Nap, Nelleke Mouthaan, Rob Overes en Jan Bouwens
V.l.n.r. Gert Nap, Nelleke Mouthaan, Rob Overes en Jan Bouwens (Foto: Edith Op de Woerd)

Lions Club Bodegraven doneert 8000 euro aan Hospice

Bodegraven - Rob Overes, voorzitter van Lions Club Bodegraven, overhandigde afgelopen vrijdag een cheque ter waarde van 8000 euro aan Nelleke Mouthaan, de coördinatrice van het in aanbouw zijnde Hospice in Bodegraven. Het bedrag wordt besteed aan airconditioners voor de gastenkamers. De secretaris van de Lions Club, Jan Bouwens, en de voorzitter van het bestuur van Hospice Bodegraven-Reeuwijk, Gert Nap, waren aanwezig bij de overhandiging.

De Lions zetten zich lokaal en wereldwijd belangeloos in voor het goede doel en elke Lions Club bepaalt zelf hoe en waarvoor. Dat leidt tot een scala aan Lions-activiteiten. De Lions Club in Bodegraven organiseert onder andere de jaarlijkse fietsronde door het Groene Hart, de Kennis-Quiz voor bedrijven en de jaarlijks terugkerende Muzikale Kerst Ontmoeting in het Evertshuis voor de wat oudere inwoners van Bodegraven. De opbrengsten van al deze activiteiten gaan naar het goede doel. Rob Overes: "Het Hospice in Bodegraven is een prachtig initiatief. Lions Bodegraven wilde graag een significant bedrag schenken aan dit lokale doel." Secretaris van de Lions, Jan Bouwens, is al vanaf het allereerste begin betrokken bij het Hospice. Hij is onder ander medeverantwoordelijk voor het ondernemingsplan wat voor het Hospice moest worden opgesteld. Jan Bouwens: "Uit onze reservepot hebben we graag een flink bedrag vrijgemaakt voor het Hospice. De missie van het Hospice om professionele zorg in een liefdevolle omgeving te verlenen om gasten met hun naasten op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven, is precies een doel waar Lions zich graag sterk voor maakt. We beschikten over het wensenlijstje van het Hospice en lieten de keuze uiteindelijk vallen op de airconditioning voor de drie gastenkamers.

Deze zomer open

De verbouwing van het pand aan de Boesemsingel verloopt voorspoedig. Het streven om deze zomer de deuren van het Hospice te openen, staat nog steeds. Nelleke Mouthaan: "We zijn erg blij met alle hulp die we krijgen. De geweldige bijdrage van de Lions Club uit Bodegraven stelt ons in staat het nog gerieflijker te maken voor onze toekomstige gasten, geweldig."

Aanstaande zaterdag 2 maart is er een vrijwilligersdag voor het Hospice. Voorzitter Gert Nap: Iedereen die een handje wil helpen, is van harte welkom. Er zijn verschillende klusjes te doen zoals schuren, verven en de tuin opruimen. Elke hulp is welkom! Op de Facebookpagina van Hospice Bodegraven-Reeuwijk wordt alle informatie vermeld.

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Meer berichten