Logo kobr.nl
Foto: afdeling Communicatie gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Hennie en Bep Telkamp al 60 jaar gelukkig getrouwd

Nieuwerbrug - Het was maandag 25 februari precies 60 jaar geleden dat Hennie Telkamp (80) en Bep (78) Landman op Kasteel de Haar in Haarzuilens in 1959 in het huwelijk traden. Twee jaar na de huwelijksvoltrekking vestigden ze zich in Bodegraven. Zij gingen boven hun schoenenwinkel 'Telkamp' wonen in de Wilhelminastraat. In 1989 zijn Hennie en Bep naar Nieuwerbrug verhuisd.

Bep is geboren in Vleuten en Hennie is geboren in Maarssen in een gezin met maar liefst 12 kinderen. Zijn vader had toentertijd al een schoenenwinkel en wilde al zijn kinderen een schoenenzaak nalaten. En dat gebeurde: in 1961 openden Bep en Hennie de zaak in Bodegraven en zij gingen boven de zaak wonen. Er brak een drukke tijd aan. Een goedlopende schoenwinkel en er werden vier kinderen geboren: een drukte van belang. Veel tijd voor vakanties was er niet, maar de stacaravan in Mijdrecht zorgde voor het nodige vertier voor de twee zoons en twee dochters. Op woensdagmiddag fietste Bep met enige regelmaat met de kinderen van Bodegraven naar de camping in Mijdrecht.

Sportief

Hennie was vroeger een begenadigd voetballer. Bep: "Hennie stond in Bodegraven zelfs bekend als de 'Beruchte Spits'." Maar liefst 15 jaar heeft Hennie in het eerste elftal van vv Bodegraven gespeeld. Als het maar even mogelijk was, moedigde Bep haar man aan tijdens de thuiswedstrijden. Behalve voetballer, was ook een uitstekende biljarter, tennisser en skiër. Bep: "Hennie is een sportieve man. In elke sport die hij beoefende, wilde en was hij de beste."

Nieuwerbrug

In 1999 is de winkel in de Wilhelminastraat verkocht. Hennie en Bep woonden toen al tien jaar in Nieuwerbrug, in een heerlijk vrijstaand huis met in de tuin een prachtig tuinhuis genaamd 't Stootje. Daar staat een professionele biljarttafel en worden alle trofeeën getoond die Hennie tijdens zijn sportieve carrière gewonnen heeft. Bep leest erg graag en werkt met liefde in de tuin, waar ook de moestuin en boomgaard veel tijd vragen. Hennie heeft in 2006 een herseninfarct gehad en is daardoor fysiek wat minder sterk geworden. Hij puzzelt nu veel en kijkt graag televisie, waarbij de sportuitzendingen de voorkeur hebben. Samen genieten ze nog volop van het leven. Met de 4 kinderen, 11 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen is goed en veelvuldig contact. Hulp hebben ze niet nodig, ze zijn helemaal zelfstandig. Op de vraag hoe je na 60 jaar huwelijk nog altijd gelukkig met elkaar kunt zijn, antwoordt Bep: "Je moet geven en nemen, maar net iets meer geven dan nemen; dan komt alles goed!" Hennie vult aan: "Ze zorgt zó goed voor me…"

Donderdag 21 februari heeft burgemeester Christiaan van der Kamp het echtpaar een prachtig boeket bloemen overhandigd ter ere van hun diamanten huwelijk.

Tekst: Edith Op de Woerd

Meer berichten