Logo kobr.nl
Foto:

Lions Kennisquiz maakt extra buurt AED's mogelijk

Bodegraven - Circa twintig teams van bedrijven, organisaties en vrienden namen donderdag 7 maart deel aan de jaarlijkse Lions Kennisquiz. De teams streden in het Evertshuis om de eer en door hun deelname zamelden zij geld in voor een goed doel: uitbreiding van het aantal buurt AED's.

Tijdens de avond werd het mooie bedrag van 5000 euro overhandigd aan Rina Hampel van Hartveilig Wonen Bodegraven. Zij wees nogmaals op het belang van een AED in de buurt, omdat daarmee levens kunnen worden gered, zoals daadwerkelijk de praktijk is geweest op plekken waar al een AED hangt. In Bodegraven zijn diverse initiatieven geweest om een buurt AED te verwezenlijken, zoals de geslaagde actie van Hetty Veerman en Ria van Dijk en recent die van Willeke de Waal op de Zuwe. Beide acties zijn gestart in het kader van de actie van de Lions. Met het bijeengebrachte geld van de Kennisquiz is er nog ruimte voor vier extra AED's.

Naast dit belangrijke goede doel van de Lions Kennisquiz is er ook de sportieve strijd welk team de meeste vragen goed wist te beantwoorden. Het team dat dit jaar het beste presteerde, was Kluthe Benelux uit Alphen aan den Rijn.

Beeld: Marijke Groot

Meer berichten