Logo kobr.nl
Extra service met het uitleenpunt in De Reehorst, stellen Renate de Jong, Anne-Marieke Kromwijk en Dorrie Pieterse
Extra service met het uitleenpunt in De Reehorst, stellen Renate de Jong, Anne-Marieke Kromwijk en Dorrie Pieterse (Foto: Stefanie Peters)

Uitleenpunt GROTE LETTERBOEKEN in De Reehorst

Reeuwijk - Lezen is belangrijk. Dat vindt de Stichting Vrienden van de Bibliotheek Reeuwijk. Lezen stimuleert je fantasie. Bestuurslid Renate de Jong: "Ze zeggen wel 'lezen is dromen met je ogen open'." Dat lukt als je ouder wordt niet altijd meer met een 'normaal' leesboek. En ook het bezoeken van de bibliotheek is lastiger als je minder mobiel bent. Daarom opent de stichting een uitleenpunt met grote letterboeken in Dienstencentrum De Reehorst. Op 5 april vindt tussen 10.00 en 11.00 uur de feestelijke opening plaats.

De stichting merkte dat het voor sommige ouderen niet meer mogelijk was om naar de bibliotheek aan de Van Staverenstraat te gaan. Vooral als ze aan de andere kant van de Breevaart wonen. Ze kwamen de brug letterlijk niet meer over. Renate: "Als stichting willen we het lezen stimuleren, dus ook voor de ouderen. Met het uitleenpunt bieden we een extra service: we brengen de boeken naar de mensen toe." Dorrie Pieterse is verantwoordelijk voor de collectie van de Bibliotheek De Groene Venen. Ook zij is heel positief over het uitleenpunt. "We vinden het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de mensen onze diensten aan te bieden. Het gaat niet alleen om het lezen: lezers ontmoeten gelijkgestemden bij het uitleenpunt en dat levert ook weer een gezellig praatje op of een tip over een goed boek. Om het uitleenpunt te laten draaien, zijn vrijwilligers nodig. Het liefst vanuit De Reehorst zelf. Maar de bibliotheek gaat ook zijn eigen vrijwilligers benaderen om te helpen bij het uitleenpunt.

Voor alle lezers

Renate: "De Reehorst was heel enthousiast over ons initiatief. We hebben hen aan het begin van dit jaar benaderd en 5 april gaat het uitleenpunt al open." Anne-Marieke Kromwijk, teamleider van de bibliotheek in Bodegraven-Reeuwijk: "Het uitleenpunt is bedoeld voor de mensen uit De Reehorst, maar ook voor mensen die niet in De Reehorst wonen. De enige voorwaarde is dat je lid bent, of wilt worden, van de bibliotheek. Het uitleenpunt in de foyer is iedere vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur open. En voor mensen voor wie het ook niet mogelijk is om naar het uitleenpunt in Dienstencentrum De Reehorst of de bibliotheek te komen, is er de 'Thuisservice'. Daarvoor kunnen mensen naar de bibliotheek bellen. De bieb regelt het brengen en halen van de boeken."

Stichting Vrienden van de Bibliotheek Reeuwijk

Het uitleenpunt is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Bibliotheek Reeuwijk. De stichting heeft als doel om de bibliotheek in Reeuwijk waar mogelijk van extra's te voorzien en om de bibliotheek te promoten. Dit kan de stichting doen door de donaties die zij krijgt van inwoners. Komend jaar vinden er allerlei activiteiten plaats, zoals de feestelijke opening van het uitleenpunt van grote letterboeken in De Reehorst.

Informatie

Meer informatie over de stichting, het uitleenpunt of donaties? Neem dan contact op met Erlandine Heering via e-mail heerwall@xs4all.nl. Meer weten over de diensten van de bibliotheek, zoals de thuisservice of vrijwilligerswerk bij de bibliotheek? Neem dan contact op met Anne-Marieke Kromwijk via e-mail akromwijk@bibliotheekdegroenevenen.nl of bel naar 0182-395528.

Tekst en beeld: Stefanie Peters

Meer berichten