Afbeelding

Jongerenhuisvesting op basis van wensen en mogelijkheden

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Een maand geleden vroeg de VVD aandacht voor tiny houses, omdat dit mogelijk een oplossing zou zijn voor het slepende probleem van jongerenhuisvesting. De enquête over dit onderwerp is al door heel veel mensen ingevuld en invullen kan nog via www.thesistoolspro.com/goto/tinyhouses. Op basis van de kenbaar gemaakte wensen van de jongeren uit de enquête en mogelijkheden vanuit de markt wordt een presentatie voor de gemeenteraad voorbereid.

"Hiermee voorkomen we dat we iets heel moois verzinnen, maar dat het financieel onhaalbaar is of bouwtechnisch niet mag," stelt gemeenteraadslid Frank Rijkaart. "De eerste resultaten uit de enquête zijn al verwerkt in een eerste schets. Die hebben we voorgelegd aan een aantal lokale partijen met de vraag of ze iets konden en wilden betekenen. Alle partijen hebben dit enthousiast toegezegd." Zo werkt Rabobank Bodegraven mee voor het financiële deel, bouwbedrijf Goudriaan-Jongerius kijkt naar de bouwtechnische aspecten en de mensen van Ben Kraan Architecten kijken naar het ontwerp. Looye Vastgoed kijkt met de blik van een ontwikkelaar naar het project en hoe dit zodanig is neer te zetten dat het betaalbaar blijft voor deze maar ook toekomstige generaties. Het team van Merosch geeft input op het gebied van duurzaamheid.

Op de presentatieavond komt er een eerste denkrichting voor jongerenhuisvesting, Daar kunnen de jongeren hun mening over geven. Ook komt Rabobank Bodegraven uitleg geven over de financiële mogelijkheden, want daarover bestaan onduidelijkheden bij jongeren, zo is de ervaring. "De avond wordt zeker de moeite waard. Het is ook van belang dat de jongeren komen opdagen," aldus Rijkaart. "Als iedereen massaal thuis blijft, dan wek je de indruk dat het kennelijk niet zo'n groot probleem is. Ik kan dan vervolgens niet met de uiteindelijke uitkomst naar de gemeenteraad."

Over de voortgang van dit project communiceert de VVD Bodegraven-Reeuwijk voornamelijk via Facebook: https://www.facebook.com/VVDBodegravenReeuwijk/. Updates en uitnodigingen komen daar als eerste te staan.

Advertentie

Categorieën