Logo kobr.nl
Harmen Kooistra en zijn dochter Saskia, gestoken in kledij uit de 17e eeuw, bij het kunstwerk van Harmen, één van de 15 tentoongestelde kunstwerken
Harmen Kooistra en zijn dochter Saskia, gestoken in kledij uit de 17e eeuw, bij het kunstwerk van Harmen, één van de 15 tentoongestelde kunstwerken (Foto: Marijke Groot)

Midden tussen de Rembrandts…

Bodegraven - Onder grote belangstelling is zaterdag de Bodegraafse Rembrandttentoonstelling geopend in POP-UP Galerie Marryzglaz. Wethouder Robèrt Smits onthulde samen met Harmen Kooistra de vijftien tentoongestelde kunstwerken van inwoners uit het Groene Hart, allemaal geënt op het thema Rembrandt. Harmen Kooistra heeft zelf ook een kunstwerk gemaakt en hoopt dat dit behalve in de expositie in Bodegraven ook een plek krijgt in de bijzondere Rembrandt tentoonstelling in het Rijksmuseum. Maar dat hopen de vijf andere deelnemers die hun kunstwerk daarvoor hebben aangemeld eveneens.

Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk en toeristen hebben de komende weken de gelegenheid om tijdens openingstijden van de galerie in de Kerkstraat 22 - vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur - de vijftien bijzondere Rembrandt eerbetoon-werken te bekijken. Bij de opening waren de oh's en ah's van bewondering volop te horen. "Wat een prachtige tentoonstelling met fraaie kunstwerken," zo viel te beluisteren. Voor de openingsgelegenheid waren Harmen Kooistra en zijn dochter Saskia - vernoemd naar de vrouw van Rembrandt - in schitterende kledij uit de 17e eeuw gestoken. Dat gaf een extra cachet aan de opening. Dit werd versterkt door het koor Amici del Canto uit Bodegraven dat oude volkse liederen ten gehore bracht.

Er staan de komende weken en maanden nog meer activiteiten rondom het thema Rembrandt op het programma, waaronder een Rembrandt dag in Bodegraven op 13 juli. Noteer die datum alvast in uw agenda.

Beeld: Marijke Groot

Meer berichten