Logo kobr.nl
Foto: Bert Verver

Grote letterboeken openen blikveld senioren

Reeuwijk - In zorgcentrum De Reehorst is de bibliotheek met 'grote letterboeken' in gebruik genomen. Janneke Pillen, directeur van de Reehorst en zelf een verwoed lezer, is blij met het initiatief. "Het biedt de senioren de gelegenheid om ook met moderne schrijvers kennis te maken. En het nodigt uit om met elkaar eens een praatje te maken over hetgeen je hebt gelezen."

Renate de Jong, bestuurslid van de Vrienden van de Bibliotheek, is initiatiefneemster van dit project. Zij vertelt dat 100 grote letterboeken, speciaal geschikt voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen, beschikbaar zijn gesteld door de bibliotheek De Groene Venen. Honderd boeken lijkt niet veel, maar regelmatig wordt de collectie ververst door middel van een rouleer-systeem met andere uitgiftepunten. Indien boeken niet aanwezig zijn, kunnen ze worden besteld en zijn dan de week erop aanwezig. Dat laatste geldt overigens ook voor de steeds populairder wordende luisterboeken. Voor de lezers is het wel een voorwaarde om lid te worden van de bibliotheek, eventueel is een proefabonnement voor drie maanden mogelijk. In de Reehorst vindt de uitleen van de boeken plaats tijdens het koffie-uur op vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur.

Overigens wordt in Rijngaarde in Bodegraven de bibliotheek weer in gebruik genomen nu de verbouwing is afgerond. Daar zijn de boeken verkrijgbaar op dinsdagochtend tussen 9.00 en 10.30 uur. In het Huis van Alles in Driebruggen worden de boeken uitgeleend op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Daarnaast zijn de boeken ook verkrijgbaar in de openbare bibliotheken.

Tekst en beeld: Bert Verver

Meer berichten