Logo kobr.nl
Foto: AnneMarie Visser

Zwerfafvalbokaal voor De Regenboog

Bodegraven-Reeuwijk - Basisschool de Regenboog in Reeuwijk-Brug kreeg dinsdagmorgen bezoek van wethouder Kees Oskam. Hij werd vergezeld door Bollo de Beer en dorpsschoonmaker Henri van Heffen. Zij kwamen langs om de eerste echte Zwerfafvalchallenge bokaal uit te reiken.

Niet alleen op zaterdag 23 maart jl, maar ook in de weken eromheen gingen inwoners van Bodegraven-Reeuwijk massaal aan de slag om samen de vloer aan te vegen met zwerfafval. Zo viste onder meer de Wildbeheer Eenheid Reeuwijk e.o. het plassengebied schoon, organiseerde de Meije het zwerfafval-rapen, veegden de bewoners van de Notaris d'Aumerielaan en ook die van de Oukoopsedijk hun omgeving en ver daaromheen schoon. Zelfs de gemeenteraad ging aan de slag, zij ruimden de verbindingsweg tussen Bodegraven en Reeuwijk op.

Ook veel scholen pakten de uitdaging op om aan de slag te gaan met de Zwerfafvalchallenge. Aan de challenge was een wedstrijd gekoppeld, het initiatief dat de meeste indruk maakte met schoonmaken, won de zwerfafvalbokaal. AnneMarie Visser, namens het organiserend team: “Het klinkt een beetje clichématig, maar uiteindelijk zijn wij als inwoners natuurlijk allemaal winnaar. Wie wil er nu niet in een frisse, schone en afvalvrije omgeving wonen? Zwerfafval vormt niet alleen een rechtstreekse bedreiging voor onze gezondheid en voor de natuur, het is ook nog eens een van de grootste irritatiepunten van bewoners."

Vandaar dat de organisatie blij en onder de indruk is van al die inwoners die samen met elkaar aan de slag zijn gegaan tijdens de Zwerfafvalchallenge. Toch kan er helaas maar een de echte winnaar zijn en dat is dit jaar de Regenboog, maar het was een close finish met alle andere initiatieven. Enthousiast verwelkomden de leerlingen van deze school vanochtend het bezoek. Zij namen vol trots hun bokaal in ontvangst.

"Als het aan ons ligt," aldus de organisatie "pakken we in 2020 de Zwerfafvalchallenge met z'n allen gewoon weer op en ondertussen gaan we aan de slag met een Schoonagenda in onze gemeente. Omdat we iedereen bewust willen blijven maken dat afval thuis in de prullenbak hoort."

Meer berichten