Logo kobr.nl
Wenneke en Gerda voor het pand aan de Kerkstraat
Wenneke en Gerda voor het pand aan de Kerkstraat (Foto: Paul Engels)

Jones en Jones gaat verhuizen

Bodegraven - Etalages rondom en op een druk punt met veel winkelend publiek, met die argumenten trokken werkneemsters Gerda en Wenneke eigenaar Kaj Huijsman over streep. "Ik wilde helemaal niet verhuizen. We zitten al meer dan honderd jaar aan de Kerkstraat en daar zitten we fijn", zegt de eigenaar van herenmodezaak Jones en Jones.

Bodegraven - Etalages en op een druk punt met veel winkelend publiek, met die argumenten trokken werkneemsters Gerda en Wenneke eigenaar Kaj Huijsman over streep. Ik wilde helemaal niet verhuizen. We zitten al meer dan honderd jaar aan de Kerkstraat en daar zitten we fijn, zegt de eigenaar van herenmodezaak Jones en Jones.

Voormalig centrummanager Jeroen Wichers sprak geregeld met eigenaar Kaj Huijsman over de verhuizing naar het centrum van Bodegraven. In het najaar is het zover. Kaj: We gaan naar het voormalige ABN-AMRO pand, recht tegenover de ingang van de Jumbo. Dat pand is helemaal casco, we kunnen van scratch af aan gaan inrichten. Alles moet ingebouwd worden. Zo hebben wij een pand ook het liefst, dan kunnen we het helemaal naar onze hand zetten.

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil toe naar een compacter centrum en probeert daarom winkels en restaurants uit de randen van het centrum naar binnen te lokken met een verhuispremie. Die verbouwing gaat volgens Kaj zo'n 150 duizend euro kosten. De premie van 50 duizend is natuurlijk een leuke tegemoetkoming, maar het was niet de reden om op het verzoek in te gaan. Het pand aan de Kerkstraat is ons eigen pand, we wilden daar niet weg. Jeroen Wichers heeft er echt aan lopen trekken. Wat voor mij uiteindelijk de doorslag heeft gegeven is het enthousiasme van de werkneemsters over de nieuwe locatie. Etalages rondom is voor een modezaak superfijn. En het feit dat we straks zoveel traffic voor de deur hebben, gaat ons een hogere omzet opleveren.

Daarbij zag de eigenaar dat de Kerkstraat toch al wat aan het leeglopen was. De gemeente trekt de grenzen van het kernwinkelgebied niet voor niks. Wij kunnen dan wel blijven zitten, maar hoe ziet de Kerkstraat er straks uit? Nu is er nog voldoende keuze uit leuke locaties, dan ga je toch een rekensom maken. Die rekensom resulteerde er dus in dat de verhuisdozen besteld zijn.

Meer berichten