Logo kobr.nl
Foto:

'Oudheidkamer' viert 35-jarig bestaan met feeststreekmarkt

Reeuwijk - Op zaterdag 25 mei viert het Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk haar 35-jarig bestaan met een gratis toegankelijke feeststreekmarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur is er gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje de diverse kramen met streekproducten te bezoeken. Er zijn tevens leuke demonstraties, onder andere een touwbaan waarop kinderen zelf een springtouw kunnen maken. Verder is er livemuziek en voor de liefhebber is er zowel op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur als op zondag van 13.00 tot 16.00 uur verkoop van overtollige voorwerpen.

Om 10.00 uur op zaterdag 25 mei wordt het jubileumfeest geopend door burgemeester Christiaan van der Kamp. Mevrouw Loes Gerritsen, één van de oprichters zal daarbij aanwezig zijn. De Stichting Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk is in 1984 opgericht, onder de naam Oudheidkamer Reeuwijk. Zoals zoveel musea is ook dit museum ontstaan uit een particulier initiatief. De huisschilder Jan Buitelaar verzamelde allerhande voorwerpen die iets met de vervening van Reeuwijk te maken hadden. Toen de latere voorzitter van de Oudheidkamer in contact kwam met een andere verzamelaar, Willem Schouten, werd in 1984 besloten dat het hoog tijd werd dat er in Reeuwijk een Oudheidkamer zou komen.

Grote en boeiende collectie

De collectie van het museum groeit nog steeds, ze bestaat nu uit verschillende onderdelen, zoals een omvangrijke collectie historische voorwerpen en een grote collectie school-, verenigings-, portret- en familiefoto's, zowel digitaal als opgeslagen in 60 albums. In het computerbestand zijn op dit moment ruim 220.000 genealogische gegevens opgeslagen. Het museum zelf is tijdens het feest gesloten. Wie zich tijdens dit jubileumfeest inschrijft als donateur kan dit jaar het museum gratis bezoeken, maar betaalt pas per 1 januari 2020.

www.streekmuseumreeuwijk.nl

Meer berichten