Logo kobr.nl
Het immense aanbod aan boeken
Het immense aanbod aan boeken (Foto: )

Gezellige rommelmarkt brengt 31.000 euro op

Waarder - De zeer vele bezoekers van de traditionele grote rommelmarkt in het centrum van Waarder vielen zaterdag met hun neus in de boter: er was behalve een overweldigend aanbod aan goederen en etenswaren van alles te beleven. De bezoekers vermaakten zich opperbest.

De organisatie was met het inzamelen van goederen, opstellen van kramen en regelen van parkeergelegenheid goed voorbereid op een grote opkomst. Ruim voor de opening stond er al een grote groep kooplustigen bij de toegang. Na inleidende woorden van dominee Breure kon men om (kerk)klokslag 10.00 uur het tot marktterrein omgebouwde kerkplein op.

Op vrijdagavond hadden de paalzitters hun plekje ingenomen. Die volhouders bleven daar boven de sloot naast de kerk totdat ze zaterdagmiddag om 15.00 uur er weer vanaf mochten. Met hun prestatie droegen zij bij aan de hoge opbrengst van de rommelmarkt: een voorlopige telling van deze bijzondere dag laat het mooie bedrag van bijna 31.000 euro zien en dit bedrag gaat ten goede komen aan de drie aangekondigde goede doelen: GZB/TFC Roest, Open Doors en Gevangenenzorg Nederland.

De opbrengst was grotendeels te danken aan de verkoop van allerhande producten en etenswaren. Zo was er de inmiddels bekende (boeren)ijskraam, ongeveer permanent bemand door dominee Breure en familieleden. Ook waren er versgebakken oliebollen, noten, pannenkoeken, broodjes hamburger/warme worst, verse friet, appeltaart, puddingbroodjes en slaatjes om de honger te stillen. In de Oude School vonden de bezoekers een rustig plekje voor een kopje koffie of thee, al dan niet met wat lekkers.

Nieuw was deze keer de gelegenheid voor de krachtpatsers om op de Kop van Jut hun spierkracht te tonen. Specifiek voor de kinderen waren er het pony rijden, grabbelton, groot springkussen, schminken en snoep scheppen. Voor de liefhebbers was er een heuse suikerspin. Voor belangstellenden bestond de mogelijkheid om de kerk van binnen te bezichtigen en er was ook een samenkomst om samen te zingen. Kortom, een veelzijdige en succesvolle dag.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten