Logo kobr.nl
Foto:

Blije gezichten tijdens Fuutfeest

Reeuwijk - Afgelopen zaterdag vond het Fuutfeest plaats in zwembad De Fuut. Het team events had weer haar beste beentje voorgezet om een mooi feest te organiseren. De zon deed daar nog een schepje bovenop.

Voorzitter Dieter Möckelmann: "Voor de vierde keer vond het Fuutfeest plaats en weer waren wij het leukste speelparadijs van het Groene Hart. De zon lachte ons toe. Volwassenen en kinderen hebben weer veel plezier aan het feest beleefd. Bijvoorbeeld aan het proefduiken, waarbij kinderen hebben ervaren hoe het is om met zuurstofflessen op 2 meter diepte rond te dwarrelen. We hebben ook als bestuur afscheid genomen van bestuurslid Jerry Thijssen, die in vier jaar de basis heeft neergelegd voor het hele techniek- en groenteam. Buitengewoon leuk. Het was weer een mooi feestje."

Start zwemseizoen

Het zwembad De Fuut is vanaf eind april weer open. Dat wordt jaarlijks gevierd met het Fuutfeest. Een middag vol vermaak en vertier in én naast het water. De Fuutrace (bandenrace) en het 50 meter Fuut zwemmen konden rekenen op veel animo. De haakdames hebben veel kinderen blij gemaakt met een zelfgehaakte armband. Aan meerdere tafels werd druk gedamd. Een heuse stoelmasseuse bracht gespannen spieren weer tot rust. Was er dan nog energie over: dan kon je die kwijt op de springkussens. Voor de lekkere trek of behoefte aan goede koffie was ook gedacht: blauwe suikerspinnen, vers gebakken pannenkoeken en lekkere cappuccino. Al met al hebben zo'n 300 mensen het Fuutfeest bezocht.

Met z'n allen

Het mooie van het Fuutfeest is dat het een feest voor iedereen van iedereen is. Dat zie je aan alle vrijwilligers die het feest helpen organiseren. De één bakt pannenkoeken, de ander helpt de springkussens neerzetten en weer een ander zit achter de kassa om consumptiebonnen te verkopen. Maar ook de sponsoren spelen een belangrijke rol, want hun steun maakt dat er bijvoorbeeld springkussens kunnen worden neergezet. En tenslotte gaat het Fuutfeest over de mensen die naar het feest komen. Dorpsgenoten: jong en oud. Want zonder publiek geen feest. Al met al zorgt het Fuutfeest bij iedereen voor blije gezichten en jolijt en kijkt de organisatie terug op een geslaagd feest!

Tekst en beeld: Stefanie Peters

Meer berichten