Logo kobr.nl
SONY DSC
SONY DSC (Foto: )
Sport

"Ik had Acrogym voor geen goud willen missen"

Bodegraven-Reeuwijk - Reflex Reeuwijk is afgelopen jaar gestart met een nieuwe sport: Acrogym. Maar wat is Acrogym? Trainster Linda Arbeider beoefent deze sport al jaren en noemt het haar passie. Zij vertelt meer over Acrogym en waarom iedereen mee kan doen.

Linda: "Ik turnde al ruim elf jaar en leerde toen Acrogym kennen. Dat was acht jaar geleden. Bij Reflex hadden we het vorig jaar over uitbreiding. Met mijn achtergrond leek het mij super om deze sport ook in onze gemeente uit te rollen. Inmiddels is dit gelukt en hebben we een aantal enthousiaste leden." Ze trainen nu op een leuke, recreatieve manier maar maken ook al echte vorderingen in de uitvoering van de elementen. Sommige meiden zijn, zonder ervaring, letterlijk van de straat af naar binnen gestapt, omdat ze nieuwsgierig waren naar deze sport. "En nu zie ik al leuke elementen en stevige torens ontstaan. Naar verloop van tijd gaan we teams vormen en kijken welke elementen bij deze teams passen. Dan maak ik speciaal voor deze teams oefeningen en demonstraties." Met deze oefeningen kunnen de teams eventueel meedoen aan wedstrijden. De huidige Acrogymnasten van Reflex nemen 15 en 16 juni deel aan hun eerste landelijk wedstrijd.

Acrogym is een combinatie van dans, turnen en acrobatiek. Je traint in een team: damespaar, herenpaar, mixpaar, damestrio of herenvier. Met het team oefen je balanselementen, dynamische elementen en individuele elementen. Linda: "Bij een balanselement houd je een pose drie seconden vast, een dynamisch element is bijvoorbeeld het opgooien en vangen van een partner en een voorbeeld van een individueel element is een koprol, radslag of salto." Al deze elementen worden in een oefening op muziek gecombineerd met choreografie.

"Acrogym is leuk en uitdagend. Daarnaast is het op ieder niveau te beoefenen. Ervaring is dus geen vereiste. Daarnaast is het ook erg leuk voor turnsters die er aan denken om te stoppen met het toestelturnen. Op elk niveau is er een uitdaging te bedenken." De trainingen starten met een warming-up, waarbij de leerlingen werken aan kracht en lenigheid. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het oefenen van verschillende elementen. De training wordt afgesloten met een cooling-down. "Vroeger vond ik het al fantastisch om veel verschillende elementen te oefenen. Het liefst stond ik een bruggetje op iemand anders en stond er ook nog iemand in een bruggetje op mij", lacht Linda.

Wil je weten of deze sport iets voor jou is en ben je 7 jaar of ouder? Ga dan kijken bij een van de trainingen, je krijgt namelijk twee gratis proeflessen. De trainingen zijn tot de zomer op dinsdag om 17.30 uur en na de zomer op donderdag om 17.00 uur. Linda: "Ik vind het een hele leuke sport en had dit echt voor geen goud willen missen!"

Over Reflex

Reflex Reeuwijk is een levendige vereniging die opgericht is in 1968. Op dit moment heeft Reflex Reeuwijk zo'n 350 leden. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Reflex biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud. Je kunt bij Reflex terecht voor ouder- en kind gym (voor kinderen vanaf 1 jaar en 9 maanden), kleuter gym, jongens- en meisjesgym, BBB, Freerunning en jazz dansen vanaf 4 jaar. Zowel de gym- als de jazzafdeling beschikken over selectiegroepen die regelmatig deelnemen aan wedstrijden en demonstraties.

Meer berichten