Logo kobr.nl
Sport

Nederlaag voor veilig gespeeld CVC tegen Zwammerdam

VOETBAL

Zwammerdam - In de laatste competitieronde leed CVC Reeuwijk in en tegen Zwammerdam een 3-2 nederlaag. CVC Reeuwijk, dat zich al veilig had gespeeld, moest het opnemen tegen een Zwammerdam dat nog een laatste strohalm wilde pakken om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen.

CVC Reeuwijk kreeg te maken met een fel op de aanval spelend Zwammerdam. Het leverde vele kansen op, waardoor CVC-goalie Ruben van Delft kon uitgroeien tot beste CVC'er. Wonderbaarlijk hoe hij in de 1e helft z'n doel schoon hield. Terwijl iedereen rekende op een eerste treffer voor Zwammerdam, was het toch CVC Reeuwijk dat als eerste het net vond. Moussa Kallisse sloot als topscorer in de 3e klasse A het seizoen af, door een balletje onbereikbaar in de hoek. De eindstand van de wedstrijd was 3-2. Een nederlaag kon hij met CVC toch niet meer voorkomen. CVC Reeuwijk eindigde de competitie met een 9e plek met 32 punten. Toch wel een bescheiden plek als je kijkt naar het aantal gescoorde doelpunten. Dat zijn er 63. Alleen kampioen Van Nispen wist er meer in het net krijgen (72).

Tekst: André van Egdom

Reeuwijk - Het was meer dan een derby. Zowel thuisploeg RVC'33 als gasten ESTO moesten winnen om het seizoen goed af te sluiten. Voor RVC stond nacompetitie op het spel voor promotie, ESTO wilde zichzelf behoeden voor nacompetitie aan de andere kant. Het toegestroomde publiek kreeg voornamelijk spanning, maar weinig sensatie voorgeschoteld. RVC startte slap, waardoor ESTO in de beginfase het gevaarlijkst was. De ESTO doelman had in de eerste helft nauwelijks iets te doen. In de tweede helft probeerde beide ploegen alsnog de winst te pakken, maar de bal wilde er op geen mogelijk in. Aan het eind van de rit moest er gerekend worden, beide ploegen werden met de 0-0 volledig afhankelijk van de andere velden. Even leek het erop alsof ESTO aan het punt genoeg had, maar dat keerde in de absolute slotfase volledig om toen juist de concurrent van RVC, KDO, het liet afweten en gelijkspeelde tegen GDA. Hiermee wonnen de Reeuwijkers de periodetitel en ESTO mag in de nacompetitie proberen om in de tweede klasse te blijven.

Meer berichten