Rohda-talent Anwar Boussarja (archiefbeeld, foto André van Egdom) liet een goede indruk achter tegen WDS.

Overwinning Zwammerdam niets waard, Rohda'76 kan WDS niet van periodetitel afhouden

Algemeen Sport

VOETBAL

Zwammerdam - In de laatste competitieronde leed CVC Reeuwijk in en tegen Zwammerdam een 3-2 nederlaag. CVC Reeuwijk, dat zich al veilig had gespeeld, moest het opnemen tegen een Zwammerdam dat nog een laatste strohalm wilde pakken om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen.

CVC Reeuwijk kreeg te maken met een fel op de aanval spelend Zwammerdam. Het leverde vele kansen op, waardoor CVC-goalie Ruben van Delft kon uitgroeien tot beste CVC'er. Wonderbaarlijk hoe hij in de 1e helft z'n doel schoon hield. Terwijl iedereen rekende op een eerste treffer voor Zwammerdam, was het toch CVC Reeuwijk dat als eerste het net vond. Moussa Kallisse sloot als topscorer in de 3e klasse A het seizoen af, door een balletje onbereikbaar in de hoek. De eindstand van de wedstrijd was 3-2. De Dammenaren waren eerst blij met de overwinning, maar later volgde de teleurstelling toen ze de uitslag hoorde van de andere wedstrijden. Hierdoor moeten de Dammenaren nog twee keer spelen om alsnog de plek te behouden in de derde klasse.

Bodegraven - Na afloop van Rohda'76 tegen WDS viel er wat te vieren op sportpark De Broekvelden. Voor de gasten welteverstaan. Door een verdiende 0-1 overwinning op de Bodegravers sleepte WDS een ticket in de wacht voor de nacompetitie met als inzet een plaats in de derde klas. BSC'68 is de eerste horde die de Driebruggenaren moeten nemen voor een treetje hoger. Bij de start van deze voetbaljaargang hoopte Rohda'76 ook op een plaats in het linker rijtje, bij voorkeur in de top vier. Na een redelijke competitiestart viel het elftal van Willem van Vegten terug. ,,Tussen november en januari verloren we vijf keer. Dan loop je tegen een achterstand op van twaalf punten die je niet meer kunt goedmaken'', kijkt Van Vegten terug. Vooral het ontbreken van routiniers ziet de oefenmeester als oorzaak van de wisselende resultaten. Na de winterstop ging het beter en hoefden de blauwhemden maar twee keer het hoofd te buigen. ,,Je ziet dat WDS verder is in zijn ontwikkeling. Zij zijn op een niveau waar wij naar toe willen'', meent Van Vegten. Die zag dat de bezoekers in de eerste helft via Emiel Griffioen een 0-1 voorsprong namen en die ook niet meer uit handen gaven. Toch kreeg Rohda'76 nog voor de thee via Mitchell van Waveren, junior Anwar Boussajra en Roy Snijder kansen op de gelijkmaker, maar WDS-keeper Dylan Griffioen hield zijn doel schoon. In het tweede wedstrijddeel drong de thuisclub wel aan, maar tot doelrijpe mogelijkheden kwam Rohda'76 niet. De Bodegravers vinden zichzelf terug op de negende plaats van de ranglijst.

Reeuwijk - Het was meer dan een derby. Zowel thuisploeg RVC'33 als gasten ESTO moesten winnen om het seizoen goed af te sluiten. Voor RVC stond nacompetitie op het spel voor promotie, ESTO wilde zichzelf behoeden voor nacompetitie aan de andere kant. Het toegestroomde publiek kreeg voornamelijk spanning, maar weinig sensatie voorgeschoteld. RVC startte slap, waardoor ESTO in de beginfase het gevaarlijkst was. De ESTO doelman had in de eerste helft nauwelijks iets te doen. In de tweede helft probeerde beide ploegen alsnog de winst te pakken, maar de bal wilde er op geen mogelijk in. Aan het eind van de rit moest er gerekend worden, beide ploegen werden met de 0-0 volledig afhankelijk van de andere velden. Even leek het erop alsof ESTO aan het punt genoeg had, maar dat keerde in de absolute slotfase volledig om toen juist de concurrent van RVC, KDO, het liet afweten en gelijkspeelde tegen GDA. Hiermee wonnen de Reeuwijkers de periodetitel en ESTO mag in de nacompetitie proberen om in de tweede klasse te blijven.

Tekst Zwammerdam: André van Egdom