Logo kobr.nl
V.l.n.r. Laurent Glas, Lisanne en Willem Slappendel van de Graaf Jan van Nassauschool.
V.l.n.r. Laurent Glas, Lisanne en Willem Slappendel van de Graaf Jan van Nassauschool. (Foto: )
Sport

Blije gezichten na finale NK schooldammen

Reeuwijk - Op zaterdag 18 mei vonden de landelijke finales van het Schooldamkampioenschap plaats. Een heus Nederlands Kampioenschap.

Aan het NK schooldammen voor de groepen 4 t/m 6 stond de Reeuwijkse school 'De Regenboog' op de deelnemerslijst. Marit Egas, Indy Schouten, Daan de Vries en Janno de Pater van het schoolteam trainden hiervoor al wekenlang elke donderdagmiddag. En met succes! Het team dat zich met de hakken over de sloot voor de finale plaatste, behaalde een plek in de middenmoot. In een deelnemersveld van twintig scholen eindigden de Reeuwijkse scholieren op een keurige elfde plek.

Aan het NK schooldammen voor de groepen 7 en 8 had geen enkele school uit onze gemeente zich weten te plaatsen. Toch was er Reeuwijks succes. De Reeuwijker Laurent Glas, scholier van de Graaf Jan van Nassauschool uit Gouda, mocht na de spannende finale met een zilveren medaille om zijn nek naar huis! Hij en de drie overige scholieren van zijn team zijn alle vier lid van de Reeuwijkse damclub Denk en Zet. Een mooi succes dus voor de plaatselijke damclub.

Meer berichten