Afbeelding

Windkracht 6 Koperlessen bij De Wegwijzer

Algemeen

Driebruggen - Muziekvereniging Oefening Baart Kunst is gestart met het project Windkracht 6. Met dit project verzorgt de muziekvereniging met haar docenten een aantal muzieklessen om de belangstelling voor muziek van leerlingen aan te wakkeren.

Als de vonk overslaat kunnen de jongeren een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen bij OBK en later deel uit gaan maken van het fanfare orkest. De Wegwijzer in Driebruggen is een van de scholen die belangstelling voor deze leervorm heeft getoond. Er worden een drietal lessen gegeven waarbij de leerlingen kennismaken koperinstrumenten, saxofoons en slagwerk. Zo ook afgelopen maandag 3 juni.

Na eerder al wat theorie gekregen te hebben waren er ook een aantal muzikanten van OBK op school om Coert Zonneveld (koperdocent) te assisteren, dat door de leerlingen van groep 6 met veel enthousiaste werd ontvangen. Ook mochten ze zelf even de instrumenten uitproberen.

OBK richt zich prominent op het muziekonderwijs op de scholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Natuurlijk om jong talent aan te trekken voor de vereniging, maar ook om de kennis en uitvoering van blaasmuziek te stimuleren, een prachtige hobby waarvan je je hele leven plezier van kan hebben en zelfs misschien wel de poorten kan openen voor professionele uitoefening.

www.facebook.com/OBKDriebruggen

Advertentie

Categorieën