Afbeelding
Foto: Pancras Kuipers

Fiets en wandelfestijn Lionsclub brengt 7500 euro op

Algemeen

Bodegraven - Op Tweede Pinksterdag was het in de ochtend al snel druk bij de start van het fiets- en wandelfestijn Omloop van het Groene Hart, georganiseerd door de Lionsclub Bodegraven. Bij de molen op de Doortocht vertrokken 90 wandelaars en 110 fietsers. De tocht ging door het mooie buitengebied van Bodegraven en onderweg moest er een drietal stempelplaatsen worden aangedaan. De wandelaars van de 10 kilometer hoefden niet te stempelen.

Even na 8.00 uur meldden zich de eerste wandelaars voor de 10 en 25 kilometer. Veel wandelaars liepen de 25 kilometer en trainden meteen voor de vierdaagse van Nijmegen, zo lieten zij weten. De eerste wandelaar van de 10 kilometer kwam na ruim een uur terug en kreeg een welverdiende medaille. Vanaf 9.00 uur konden de fietsers starten voor de afstanden van 25, 40, 60 of 80 kilometer.

De deelnemers kregen bij het inschrijven voor de wandelroute van 25 kilometer of een fietsroute van 40 kilometer de keuze om een combinatie te maken met een culinaire invulling. Lionsclub Bodegraven had Move & Proef georganiseerd en op deze manier was er onderweg koffie met gebak, een ijsje en een drankje inbegrepen. "Uiteraard was dit alles voor een zacht prijsje." Veel mensen kozen hiervoor en zo steeg de opbrengst van het evenement.

De opbrengst van circa 7500 euro is ook dit jaar weer voor het goede doel. Een belangrijk deel van deze opbrengst is voor de vele activiteiten die door de lokale afdeling van de Zonnebloem worden georganiseerd voor licht gehandicapten en ouderen uit Bodegraven-Reeuwijk. Daarnaast is een stukje van de opbrengst voor de Lionsclub Bodegraven zelf. Deze opbrengst gaat naar de jaarlijkse Muzikale Kerstontmoeting voor ouderen.

Tekst en beeld: Pancras Kuipers