Logo kobr.nl
Foto:

Samenwerking tijdens traditioneel pleinconcert OBK

Driebruggen - Anders dan gewend hield OBK zaterdag 6 juli haar traditionele pleinconcert, alleen was voor deze editie de samenwerking gezocht met de bevriende Muziekvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen.

De start was om 13.00 uur met het opleidingsorkest van OBK onder leiding van Mark van Mil, dirigent OBK, dat een aantal vlotte nummers ten gehore bracht. Daarna was het blazen aan het grote orkest en werd vervolgens plaats gemaakt voor Prinses Marijke. Het concert in Driebruggen werd afgesloten door een gezamenlijk optreden. Het verzamelorkest van ruim zestig muzikanten liet fraaie muziek horen bestaande uit verschillende stijlen zoals een Spaanse Paso Double, swing, maar ook een prachtig gedragen stuk van Jan van der Roost.

Hierna was het nog niet gedaan, in Geldermalsen zou immers nagenoeg hetzelfde programma worden gepresenteerd. Maar daar had het weer andere ideeën over. Gelukkig konden beide verenigingen hun stukken nog ten gehore brengen in een tent. Deze was met een vooruitziende blik opgezet, maar een gezamenlijk optreden zat er niet. De tent was te klein om beide orkesten droog te houden.

Desondanks was het een mooie dag met veel publiek die gezellig werd afgesloten met een barbecue voor de muzikanten bij het clubhuis van Prinses Marijke.

www.obkdriebruggen.com

Meer berichten