Logo kobr.nl
Foto:
Sport

Team SC Reeuwijk loopt ekiden-marathon in 3.21.02

Reeuwijk - Een mixed loopteam van atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk heeft zaterdag 6 juli een hele marathon afgelegd in 3.21.02 uur. Dit was tijdens de jaarlijkse Ekiden van atletiekvereniging PAC Rotterdam. Bij een Ekiden lopen de zes teamleden in estafette de afstand van 42,2 kilometer. Hun tijd was goed voor een 75e plaats. In totaal deden 270 teams uit heel Nederland mee aan dit jaarlijkse evenement.

De deelnemers Jolanda en Frans van Zuilen, Liesbeth Windhorst, René Vreeswijk, Quintus van der Bijl en Richard Verstegen kijken zonder uitzondering terug op een bijzonder leuk evenement: "We kwamen natuurlijk voor de sportieve prestatie, maar het was ook heel erg gezellig en relaxed. Zonder meer een geslaagde dag", aldus Quintus. Liesbeth: "De sfeer op het sportcomplex aan de rand van het Kralingse Bos was geweldig. Zowel in het team als op het hele terrein, met zoveel gelijkgestemden." Het teamgevoel groeide met het uur.

Ieder lid van het team van Sportclub Reeuwijk nam zaterdag een bepaalde afstand voor zijn of haar rekening in de vaste volgorde van 5, 10, 5, 10, 5 en 7,2 kilometer. Langeafstandslopers René en Frans namen zaterdag de 10 voor hun rekening. Jolanda, Liesbeth en Richard pakten ieder een 5 km. De afsluitende 7,2 km werd gelopen door Quintus. De zes lopers kwamen, zoals gebruikelijk bij de Ekiden, gezamenlijk over de finishlijn. Zo werd benadrukt dat het om een echte teamprestatie gaat.

Meer berichten