Logo kobr.nl

Nieuwe expositie: zoektocht naar jezelf

Bodegraven - In de POP-UP Galerie Marryzglaz is vanaf 19 juli de overzichtstentoonstelling 'schilderen – zoektocht naar jezelf' van Dirk van der Vecht te zien. Dirk laat zich hierbij ondersteunen door Alex Feenstra die zijn prachtige, verbonden, wolvilten design vloer- en wandkleden laat zien.

Dirk van der Vecht

heeft de basis van zijn interesse voor tekenen en schilderen gelegd in de woonomgeving van zijn jeugd, Fort Wiericker Schans te Bodegraven, waarbij de natuur hem inspireerde. Behalve tekenlessen op de middelbare school, is hij zich vanaf de tachtiger jaren bewust voor schilderkunst gaan interesseren. Dat leidde tot meerdere jaren gerichte opleidingen, met verschillende technieken, afgerond met de vrije schildersopleiding bij Het Utrechts Centrum voor de Kunsten. In zijn werk zoekt hij naar evenwicht in vorm, kleur en lijnen regelmatig gesteund door structuur en krijt, welke soms doorloopt op meerdere doeken. De verbinding zijn tussen maker en belangstellende geeft hem voldoening en is voor hem tevens de drijfveer om door te gaan. Het project "FACES" is zo'n voorbeeld van inspiratie en betrokkenheid, door verbeelding van wereldburgers: vertegenwoordigers van een ras, religie met intrigerende verwijzing naar hun gezichtsuitdrukking. Hierdoor ontstaat een boeiende uitleg over o.a. de verbinding tussen schilderijen onderling en wat het met ons doet! Dirk zijn grootste wens is om deze bijzondere doeken in zijn geboortedorp Bodegraven, in het Evertshuis tentoon te stellen. Niet alleen omdat de doeken op de prachtige wanden van dit Cultureel Centrum goed tot zijn recht komen maar ook om het bezoekend publiek in aanraking te laten komen met zijn inspirerende project - "FACES".

Alex Feenstra

is graficus, kleurspecialist en ontwerper en maker van prachtige wolvilten design vloer- en wandkleden. Hij heeft een uitermate slim idee, of liever ontwerp omgezet in een fraaie productlijn van modulaire kleden 'Qvilt'. Na een zoektocht naar prachtig natuurlijk wolvilt,- noeste arbeid en volharding – uren proberen; snijden, stansen en verbinden – staat er nu een fraaie productlijn van innovatief modulair vloeren- en wandkleden van wolvilt. Hij kan op maat, in kleur én ontwerp naar keuze vrijwel elk vloerkleed maken. De kleden van Alex worden niet geknoopt of geweven, maar met elkaar verbonden, het vernuft zit 'm in het ontwerp; in het materiaal en de techniek. Elke Qvilt is een waar kunstwerk, puur en minimalistisch met een luxe uitstraling.

Naast het werk van Dirk van der Vecht en Alex Feenstra is ook het werk van Marry Buiks, glaskunstenaar te zien. Deze expositie is t/m 28 september a.s. te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz|Kerkstraat 22| Bodegraven| Open: vrijdag en zaterdag 12.00 – 17.00 uur en op afspraak.

Meer berichten