Afbeelding

Speelweek Nieuwerbrug groot succes

Human Interest

Nieuwerbrug - Speelweek Nieuwerbrug was een groot succes. Veel kinderen hebben genoten en er zijn veel prachtige hutten gebouwd.

De week begon met (water)spellen voor de jonge kinderen en de oudere kinderen zijn naar het zwembad geweest. Daarna volgde voor de jongere kinderen op dinsdag een speeldag in Ballorig. De oudere kinderen gingen met de fiets op pad, de polder in. Op woensdag werden de hutten gebouwd, door de kleine kinderen met behulp van karton en vanaf groep 3 met houten pallets. Op donderdag hebben de kinderen deelgenomen aan verschillende workshops, was er in de avond een dorpsbarbecue en kon iedereen swingen tijdens de Bonte Avond. Het thema was 'zomercarnaval'. Tijdens deze avond kreeg mevrouw Van Veldhuizen-Janmaat een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Van der Kamp. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit onder andere vanwege haar jarenlange inzet voor de Speelweek in Nieuwerbrug. Ze heeft in haar periode als vrijwilliger verschillende rollen en taken op zich genomen, van aanspreekpunt tot penningmeester. Ook heeft zij elf jaar in de Marktcommissie gezeten en ontvangt zij Sinterklaas en zijn Pieten voordat ze op de boot stappen en Nieuwerbrug binnenvaren.

Vrijdag waren de kinderen welkom om lekker pannenkoeken te komen eten. Daarnaast organiseerde de brandweer waterspellen. Het hoogtepunt van de avond was het aansteken van de brandstapel. Wat een groot vuur!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën