Logo kobr.nl
Foto:
Sport

Wethouder Kees van Velzen geeft startschot Limes Classic

Zwammerdam - Zaterdag 7 september heeft wethouder Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn het startschot gegeven voor de eerste editie van de Limes Classic. Een fietstocht langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk tussen Zwammerdam en Katwijk. De fietsers maken onderweg kennis met onder andere Museum Archeon en archeologisch park Matilo. De organisatie is in handen van Central Events, in samenwerking met zorginstelling Ipse de Bruggen.

Start en finish van deze eerste editie is bij Grand Café De Haven op landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. Hier heeft het Romeinse fort Nigrum Pullum gelegen en zijn de beroemde 'schepen van Zwammerdam' gevonden. Nu is zorginstelling Ipse de Bruggen er gevestigd. Bedenker van de Limes Classic is Leen van Zwieten, beheerder van Grand Café De Haven: "Met een jaarlijkse fietstocht willen wij de Limes meer onder de aandacht brengen en tegelijkertijd cliënten de kans geven mee te fietsen." De wethouder heeft in dat kader ook een Limesfiets in ontvangst genomen. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunen dit initiatief met een financiële bijdrage voor de komende drie jaar.

Voor recreanten en wielrenners
De Limes Classic is voor zowel de recreatieve fietser als voor wielrenners. Fietsers kunnen kiezen uit vier afstanden, namelijk: 25 en 45 km voor toerfietsers, e-bikes, handbikes en tandems. Voor wielrenners zijn er routes uitgezet van 70 en 110 km. De deelnemers fietsen langs de volgende Limeslocaties: Museum Archeon, archeologisch park Matilo, Praetorium Agrippinae in Valkenburg, Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en kunstwerk Brittenburg in Katwijk aan Zee. Op het start- en finishterrein kunnen cliënten van Ipse de Bruggen hun eigen fietsrondje fietsen. Bovendien is het terrein de hele dag in Romeinse sferen en staan er diverse optredens op het programma. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de onderzoekstent van 'Romeinse vicus in Zwammerdam'.

Meer berichten