Afbeelding

Pleinfestijn met Mega treinstormbaan druk bezocht

Algemeen

Bodegraven - Afgelopen zaterdag stond het raadhuisplein weer gevuld met grote springkussens voor het KinderPleinFestijn. De klapper van de dag was wel de mega stormbaan in de vorm van een trein, waar de kinderen heerlijk op heen en weer konden rennen. Deze activiteit voor kinderen is een groots vrijwilligersproject dat al 15 jaar wordt georganiseerd door de Tafelronde 158.

Dit jaar werden er geen bonnetjes per springkussen verkocht, maar kocht je één bandje voor 2 euro om onbeperkt te kunnen springen, wel zo makkelijk. Ook werden er grote stroopwafels verkocht, een regelrechte hit en superlekker om wat energie mee op te doen na het vele springen. Aan het begin van de middag werden bezoekers nog getrakteerd op een optreden van de selectiegroepen van Studio Forza, die op dezelfde dag haar 1-jarig bestaan vierde. Zo swingde het festijn door tot een uurtje of drie.

Het KinderPleinFestijn wordt belangeloos georganiseerd door Stichting Tafelronde 158, een groep betrokken en bevriende Bodegraafse mannen tussen de 25 en maximaal 40 jaar oud die zich gezamenlijk inzetten om Bodegraven leuker te maken en kwetsbare doelgroepen iets extra's te bieden. "Dit festijn is daar een voorbeeld van. Kinderen kunnen urenlang rennen en springen en ook voor kinderen van ouders met een kleine beurs is dit een zeer toegankelijk evenement. Dit kunnen we alleen realiseren door lokale sponsoren die we hier vanzelfsprekend zeer dankbaar voor zijn", aldus voorzitter Chris Heemskerk. Op een klein buitje na was het een heerlijke dag om te springen. Het festijn werd dan ook druk bezocht.

Andere projecten die de Tafelronde 158 op zich neemt, zijn de Open Tafels in Rijngaarde waar voor de ouderen in de Rijngaarde maandelijks een maaltijd wordt verzorgd. Ook de organisatie van de 10 van Borft is sinds dit jaar in hun handen. Met de opbrengst van de 10 van Borft zijn onlangs de nieuwe varkentjes Molly en Teun voor de Zustertuin aangeschaft.

Tekst en beeld: Lisanne van Uunen

Afbeelding