Logo kobr.nl
Foto: Pancras Kuipers

Kaaskoningin 2019 is Marlou Bink-Verkleij

Bodegraven - Het was even spannend, maar het is zojuist bekend geworden. De nieuwe Kaaskoningin van 2019 is Marlou Bink-Verkleij. Haar hofdames zijn Tess van der Gugten en Sanne van de Poll. Hier alvast een eerste indruk van de dames:

Kaaskoningin Marlou Bink-Verkleij

Marlou (43) is geboren en getogen in Oudewater, maar zij werkt al 20 jaar in Bodegraven bij Vepo Cheese. Zij is getrouwd en moeder van 2 dochters.

Haar opa en vader waren kaashandelaren in Oudewater en zij is dus opgegroeid in de kaaswereld. In de jaren negentig is haar vader zich gaan specialiseren in het versnijden en verpakken van kaas en heeft het toenmalige Poll-Food in Bodegraven gekocht. Het bedrijf, dat inmiddels flink gegroeid is, heet sinds 10 jaar Vepo Cheese en heeft als activiteit nog steeds het versnijden, raspen en verpakken van kaas. De producten van het Bodegraafse bedrijf worden over de hele wereld geëxporteerd, want onze Hollandse kaas heeft een goede reputatie in het buitenland. Na haar opleiding European Business Program aan de Hoge School in Rotterdam en Bordeaux en diverse stages in andere landen is Marlou gaan werken bij Vepo Cheese. Inmiddels is zij samen met haar broer Mark trotse eigenaar van Vepo Cheese. Het familiebedrijf bestaat volgend jaar 100 jaar! Zij is naast directielid verantwoordelijk voor de afdeling Marketing en Productontwikkeling.

Dat zij nu als kaaskoningin is verkozen is alvast een mooie aanloop naar het jubileumjaar. Dit waarschijnlijk tot grote vreugde van haar dochters, want een moeder als (kaas)koningin wie wil dat nou niet?

Hofdame Tess van der Gugten

Tess van der Gugten (24) is geboren en getogen in Bodegraven. Als dochter van Johan en Mieke van der Gugten van VD Gugten Porsche Service komt ze uit een echte ondernemersfamilie die zeer betrokken is bij het dorp. De meeste dorpsgenoten zullen haar beter herkennen als bekend gezicht van "De Buren" waar zij al vele jaren werkzaam is. Naast haar liefde voor veel pk's, die thuis met de paplepel is ingegoten, heeft ze als passie ook de paardensport, waarbij een eigen paard uiteraard niet mag ontbreken. In de horeca- en evenementenbranche is ze het meest in haar element en stilzitten is geen optie, maar ze vindt het meer dan een eer om dit jaar de Najaarsmarkt als hofdame mee te mogen maken in plaats van achter de bar!

Hofdame Sanne van de Poll

Sanne is 31 jaar jong en geboren in Bodegraven. Voor haar opleiding Management & Toerisme heeft zij 5 jaar in Breda gewoond. Daarna heeft ze het gezellige Brabant weer verlaten voor 'Borft' en is aan de slag gegaan in het bedrijf Poll Promotion van haar vader (Aart van de Poll). Hier ging ze aan de slag met de verkoop van promotieartikelen, relatiegeschenken, kerstpakketten & bedrijfskleding. Inmiddels heeft zij Poll Promotion overgenomen en sinds 1 mei gevestigd in Alphen aan den Rijn. Na 30 succesvolle jaren in Bodegraven zet zij dit met veel enthousiasme voort! In haar vrije tijd sport Sanne graag. Daarnaast houdt ze van golfen, de sauna en gezellig uit eten gaan. Ze vindt het een hele eer om hofdame te zijn en kijkt ernaar uit!

Beeld: Pancras Kuipers

Meer berichten