Logo kobr.nl
Truus Andriessen en Wethouder Oskam onthullen de fluitiste. Foto: Marlien van Leeuwen
Truus Andriessen en Wethouder Oskam onthullen de fluitiste. Foto: Marlien van Leeuwen

Vernieuwd winkelcentrum heet voortaan...

Reeuwijk - Tijdens de feestelijke opening van het vernieuwde straatwerk rond het winkelcentrum Bruggehoofd in Reeuwijk west is de nieuwe naam bekendgemaakt: Winkelcentrum Westplein. Ook werd beeld van de Reeuwijkse beeldend kunstenaar Cees Andriessen onthuld door zijn weduwe Truus, samen met wethouder Oskam. Het beeld toont een robuuste dame die haar dwarsfluit bespeelt. Een vrolijke noot in een mooie robuuste bloemenbak. Wethouder Oskam: "De vernieuwing van het straatwerk rond het winkelcentrum heeft lang geduurd. Het is allemaal niet vanzelf gegaan."

Truus Andriessen liet weten dat het beeld al geruime tijd in haar achtertuin stond te wachten tot het een geschikte plek binnen de gemeente zou krijgen. "Ik ben zeg maar al die tijd haar pleegmoeder geweest. Het is ooit aangekocht door burgemeester Yvonne Verstoep. Steeds waren er wisselingen van de wacht binnen het gemeentebestuur of andere dilemma's waardoor het beeld nog geen vaste plaats binnen onze gemeente heeft gekregen. Nu heeft ze haar vaste stek gevonden. Ze staat er prachtig zo tussen de bloemen."

Nieuwe naam

Inwoners van Reeuwijk mochten een nieuwe naam voor het winkelcentrum aandragen. Van de ruim dertig inzendingen is de naam Winkelcentrum Westplein van Ad van der Laan er als winnaar uitgekomen. Twee wijkteamleden hebben samen met de ondernemers voor deze passende naam gekozen.

Rommel

Hans van Dijk van Electro World Van Dijk Reeuwijk: "De communicatie met de gemeente ging goed. De uitstraling van het winkelcentrum, de parkeergelegenheid, we konden het met elkaar eens worden. Het is even een rommel geweest. Soms met een paar hobbels, maar we zijn altijd bereikbaar geweest, mede dankzij de prettige samenwerking met de Bunnik Groep. Respect voor de stratenmakers die juist in de heetste weken van afgelopen zomer het straatwerk er zo netjes ingelegd hebben."

Duurzaam

Namens het wijkteam vertelt René Stoppelenburg: "Het straatwerk rond het winkelcentrum geeft een dorpse uitstraling. Dit om de 30 kilometer zone te onderstrepen. Er is een dubbel 'gescheiden' rioleringsstelsel ingegraven: één afvoer voor het rioolwater, de ander voor de afvoer van het regenwater. Mocht het overvloedig regenen, dan komt het rioolwater niet omhoog. En de zuiveringsinstallatie heeft zo minder werk met het zuiveren van het rioolwater."

Bloemenbakken aan de lantaarnpalen

Dorpse uitstraling en een 30 kilometer zone. We kunnen het niet nalaten hem te vragen hoe het nou heeft kunnen gebeuren dat de bloemenbakken langs de Raadhuisweg-Zoutmansweg juist van de weg zijn afgekeerd. Ze zouden toch moeten bijdragen aan die dorpse uitstraling van de weg om zo de (vele) hardrijders te ontmoedigen? En nu zijn ze juist van de weg afgekeerd! Met teleurstelling in zijn stem geeft Stoppelenburg aan dit ook te betreuren. "De ambtenaar die deze beslissing heeft genomen, gaf aan dat de kans bestaat dat er vrachtwagens tegenaan zouden kunnen rijden." Jammer zo menen wij, de plantenbakken zijn zo mooi, maar hangen op sommige plaatsen zo dicht tegen de gevels aan dat werkelijk niemand er schik van heeft. Laat staan dat ze een dorpskarakter geven waardoor de snelheid verminderd zou worden.

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Meer berichten