Commissie Ruimte nog niet eens over coördinatiebesluit Plan Elfhoeven

Politiek

Reeuwijk - Het plan Elfhoeven, de ontwikkeling van een restaurant met aanlegsteiger, bedrijfswoning en bijbehorende voorzieningen aan de plas Elfhoeven, blijft de lokale politiek bezighouden. Vorige week boog de commissie Ruimte zich over het voorstel van B&W om een coördinatieregeling op het project van toepassing te verklaren. Het gaat daarbij om een besluit over de procedure en niet over de inhoud van het plan. Het voornemen om op die locatie ook 8 woningen te bouwen, maakt er dan ook geen onderdeel van uit. Deze woningen zullen in een apart bestemmingsplan worden opgenomen.

Uit de toelichting van wethouder Jan Leendert van den Heuvel bleek dat de coördinatieregeling het mogelijk maakt de procedures van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gelijk op te laten lopen. Als voordeel ziet hij dat de omwonenden, die - zoals tijdens de inspraakraad weer bleek - nog steeds grote bezwaren hebben tegen het plan, slechts één procedure hoeven te doorlopen en bij een bezwaar direct bij de Raad van State terechtkomen zonder tussenkomst van de rechter.

Naar mening van het college wordt de inbreng die belanghebbenden in het plan kunnen hebben daardoor niet beperkt. Maar niet alle partijen waren diezelfde mening toegedaan. Met name Burgerbelangen en D66 uitten daarover hun twijfels en de PvdA sprak zich zelfs uit tegen de vestiging van het restaurant, hoewel een beslissing daarover helemaal niet aan de orde was. De andere partijen leken minder bezwaar te hebben of vonden zelfs dat het stuk als hamerstuk naar de raad kon gaan.

Voorzitter Dirk van den Acker constateerde echter dat daar geen draagvlak voor was en zal het voorstel als bespreekstuk aan de raad voorleggen.

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën