Afbeelding

De rookworst van Keurslager Kamerling pakt het GOUD

Algemeen Bedrijfsberichten

Bodegraven - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 19 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Kamerling zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen!

Elk jaar weer steekt Keurslager Kamerling veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. Een gouden rookworst hangt van heel veel factoren af. Het begint bij de basis. Mischa Kamerling, worstmaker bij Keurslager Kamerling: "Ons varkensvlees is afkomstig van het Gaasterlander kruidenvarken. De belangrijkste pijlers voor de kwaliteit van het vlees zijn de verzorging, voeding, gezondheid en het welzijn van de dieren en de dagelijkse kruidenmix die de varkens krijgen. Alles binnen het Gaasterlander kruidenvarken is er op gericht om stress tot een minimum te beperken. En dat proef je!" Maar dan ben je er nog niet… Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken.

Heerlijke geur

Ook al heeft Mischa Kamerling het proces van jongs af aan al van mijn opa (Sief Kamerling) en tante (Tineke) geleerd. De smaak komt pas tot zijn recht in het gehele productieproces. Want het is en blijft echt een vakmanschap zoals ik op de slagersvakschool zelf heb mogen ervaren. Smaak is een ingrediënt dat je niet zomaar even toevoegt. Dit heeft alles te maken met de juiste temperaturen van verwerking, het mengen, afstoppen en roken in onze rokerij. Mischa: "Dit laatste vind ik altijd het leukste maar ook het spannendste. Ik vind het heerlijk om 's avonds of soms 's nachts door de Kerkstraat te lopen en de heerlijke geur van onze rokerij te ruiken. En als ik dan in de ochtend vroeg de rokerij open, zie daar nog net geen goud gekleurde rookworsten hangen. Dat geeft je elke keer weer een wauw momentje! Maar het is en blijft precisie werk en daar ben ik dan ook super trots op."

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 t/m 12 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan Keurslager Kamerling ligt, officieel geopend. Maar uiteraard is de rookworst nu al bij ons verkrijgbaar. De zomerse dagen nemen af en de mensen krijgen weer trek in lekkere stamppot met natuurlijk een heerlijke ambachtelijke rookworst.

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. De rookworst word op 100 strenge punten gecontroleerd. Keurslager Kamerling had maar liefst 98 punten als score en daarmee recht op het predicaat goud. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een Gouden-certificaat.

Advertentie

Categorieën