Logo kobr.nl
Foto:

De Regenboog debatteert met Rens Raemakers (D66)

Reeuwijk - "Waarom vindt D66 de Waddenzee zo belangrijk?", "Wat zijn de gevolgen voor de EU na de Brexit?", "Met welke partij zou u willen samen werken en met welke niet?" en "Waar gaat het geld heen van de regering dat overblijft (belasting/begrotingsoverschot)?" Zo maar wat vragen die leerlingen van groep 7 afvuurden op kamerlid Rens Raemakers van D66.

Voordat de leerlingen de Tweede Kamer binnen gingen, vertelde meester Jeroen op het Binnenhof een boeiend geschiedenisverhaal bij het standbeeld van Willem van Oranje. Nog meer indruk op de kinderen maakte de daad van verzetsheld Willem Kastein, die om zijn kameraden niet te kunnen verraden uit het raam sprong vanaf de tweede verdieping in de uitbouw boven de ingang van Binnenhof 7.

Uiteindelijk mochten de leerlingen als echte kamerleden plaats nemen in de Tweede Kamer. "Lekkere stoelen", zeiden ze achteraf. Hierna kon het gesprek met Rens Raemakers van start gaan, waarbij ook nog even zijn mening gepolst werd over kamerleden die stiekem voetbal keken tijdens de Algemene Beschouwingen.

Meer berichten