Logo kobr.nl
Foto:

Open dag 25-jarig jubileum RTVBodegraven

Bodegraven - Burgemeester Christiaan van der Kamp opende afgelopen zaterdag de open dag van de lokale omroep RTVBodegraven. Hij feliciteerde de vrijwilligers met het 25-jarig jubileum en sprak zijn waardering uit voor de programma's op radio en tv. Hij vroeg nog wel aandacht voor een naamswijziging, omdat de naam RTVBodegraven suggereert dat de omroep alleen voor Bodegraven is. Als openingshandeling sneed hij de taart aan en vroeg of Anneke Bekker hem namens de vrijwilligers daarbij wilde helpen. De open dag was de hele dag live te volgen op radio en tv.

Drang van scholieren

Veel lokale omroepen zijn ooit ontstaan uit een piratenzender die het te heet onder de voeten werd. De omroep voor Bodegraven-Reeuwijk is dat niet. Die is ontstaan uit de drang van de scholieren Kees-Jan Schong en Frank Stojansek om radio te maken en daarmee lokaal nieuws te delen met de inwoners van onze gemeente. Dat wil niet zeggen dat er geen oud-radiopiraten bij de omroep zitten. Bijvoorbeeld Kees Muilwijk, hij is nog Iedere zaterdagochtend samen met zijn vrouw Petra te horen in het programma 'De Blik'.

Hoogtepunten

De vijf vrijwilligers van het eerste uur ontvingen een attentie van de voorzitter, Willem van der Neut. Aansluitend noemde hij enkele hoogtepunten uit de afgelopen 25 jaar op. "Waar we eerst alleen te horen waren in de ether op 107.8 FM is daar in 2007 de TV bijgekomen. Eerst nog alleen met een kabelkrant waar de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk het lokale nieuws konden lezen maar niet veel later ook met filmpjes. Het eerste filmpje was met Koninginnedag in De Oude Zustertuin. In 2014 maakten we onze eerste grote live uitzending op TV. Daarbij deden we verslag van de verkiezingsavond vanuit het gemeentehuis."

De eerste website ging in 2008 online, sinds 2010 twitter en in 2014 kwam Facebook erbij. Ook is RTV Bodegraven op Youtube te vinden met een groot deel van ons TV archief. Het doel van RTV Bodegraven is en blijft om de inwoner van Bodegraven-Reeuwijk via zoveel mogelijk kanalen van informatie te voorzien!

Enkele opvallende programma's zijn:
- Het Glazen Huis Bodegraven in 2015
- Verschillende In de Kern uitzendingen uit de Huizen van Alles
- Jarenlang Politiek Café vanuit de foyer van het Evertshuis
- Verschillende 4 mei documentaires en live uitzendingen van de herdenkingen
- De vele uitzendingen van Tussen Rijn en Wiericke

Op dit moment komen er regelmatig nieuwe uitzendingen van Gesprek van de Dag op TV. Verder zijn er de wekelijkse uitzendingen op de radio zoals: de sportuitzendingen op zaterdag en zondagmiddag, Gast van de Week, Muziek experts, Contactbanden en Gewijde muziek. Kijk voor de radioprogrammering op de website bij radio. Het doel is om in de toekomst nog meer tv-programma's te maken.

Meer berichten