Jeroen Schouten (rechts) aast op de bal. Foto Siveo'60

Rohda'76: punt in blessuretijd VOETBAL

Sport

Bodegraven - Na vier competitierondes wacht Rohda'76 nog steeds op de eerste driepunter. Op bezoek bij Siveo'60 stelden de Bodegravers ver in blessuretijd een punt veilig 2-2. "Voetballend waren we de betere ploeg, maar toch speel je gelijk'', baalt middenvelder Dick van Dam opzichtig. In Zegveld kwam Rohda'76 sterk uit de startblokken en kreeg al in de eerste minuut een kans op 0-1, maar de inzet van Jeroen Schouten verdween via de paal naast het doel. Beide ploegen zochten bij een 0-0 stand de thee op. In de tweede helft opende de thuisclub de score, maar invaller Arnoud Troost had daarop met een rake kopbal een passend antwoord: 1-1. Nadat de gastheren opnieuw de leiding hadden genomen, ging Rohda'76 naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Die viel net voor het laatste fluitsignaal. Steven Holthuijsen zorgde met het hoofd alsnog voor gerechtigheid: 2-2.

Komende zaterdag speelt Rohda'76 thuis tegen Sportief. Aanvang 14.30 uur.

Beeld: Siveo'60

Foto-onderschrift: Jeroen Schouten (rechts) aast op de bal.

Verlies voor Dammenaren

Zwammerdam - De voetballers van Zwammerdam speelden een zeer goede wedstrijd tegen SCH'44, maar het lukte niet om punten af te snoepen van de koploper. Ze hadden deze mogelijkheid toen Jordi de Groot de 2-1 scoorde voor VVZwammerdam. Maar daarna veranderde de wedstrijd. Na een wissel scoorde de tegenstander direct een tweede goal. Niet veel later scoorden zij weer. De eindstand van de wedstrijd was 2-3.

Komende zaterdag spelen de Dammenaren in Woerden tegen V.E.P. om 14.30 uur.

Off-day voor vlaggenschip ESTO

Een heerlijke voetbalzondag met acht wedstrijden op het sportcomplex aan de Kievitsheuvel eindigde voor het eerste van ESTO in mineur. Met 6-0 verliezen is pittig. Zeker als de verwachtingen hooggespannen waren, gezien de stand op de ranglijst. Het dit jaar uit de 1e klas gedegradeerde Groeneweg bleek uiteindelijk een maatje te groot. Toch wilde ESTO nog wel aanzetten om enig resultaat uit de wedstrijd te halen. Dat ging gepaard met zeer slordig voetbal en een open huis vanaf de middenlijn tot in het doel van Donny Veenis. De Zevenhuizers maakten daar gretig gebruik van en vlogen links en rechts door de rammelende Bodegraafse verdediging. Rond de zeventigste minuut vielen binnen 5 minuten drie doelpunten en leek een enorme afstraffing in het verschiet. Zover kwam het niet en ESTO mocht na precies 90 minuten voetbal afdruipen en zich gaan voorbereiden op de wedstrijd komende zondag tegen FC IJsselmonde in Rotterdam. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Tekst: Han Koevoets