Afbeelding

Theatervoorstelling als start van Vakantie Bijbelclubdagen

Algemeen

Waarder - Welkom geheten door livemuziek en zang begonnen zondagmorgen, na de openingswoorden van dominee Jeroen de Jong, de Vakantie Bijbelclubdagen met een voor jong en oud(er) boeiende voorstelling door Carla Vis (Poppen en Meer). Er waren ook veel jongeren in de goed gevulde PKN Gereformeerde kerk. De aanwezigen konden genieten van een levendige theatervoorstelling met mens en poppen in een kleurrijk in de kerk opgesteld decor.

Het was een humoristisch, afwisselend en boeiend verhaal met een duidelijk christelijke grondslag en boodschap, gespeeld en ingevuld met poppen, licht, toepasselijke geluiden en muziek. Het aangekondigde thema was 'Schatrijk' en dat kwam ook heel bijzonder tot uiting door de inhoud van het verhaal van de voorstelling met als titel 'Mysterie van de moestuin'.

Een verhaal waarin als leidraad de schepping te herkennen viel en waarin door onzorgvuldigheid, onachtzaamheid en meer van dat van alles mis dreigt te gaan. Maar door een liefdevolle en zorgzame hand komt het uiteindelijk, net als de tuin en de natuur die elk jaar opnieuw tot nieuw leven komen, gelukkig toch weer goed.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Afbeelding

Advertentie

Categorieën