Afbeelding

Verlies voor Vriendenschaar 1 in laatste veldwedstrijd

Sport

Bodegraven - Afgelopen zaterdag speelden Vriendenschaar 1 en 2 hun laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie, uit in Almkerk tegen welbekende tegenstander ACKC. Vriendenschaar 2 wist ondanks een matige wedstrijd twee punten binnen te slepen en eindigt voor nu – tot aan de hervatting van de veldcompetitie in maart 2020 – op de tweede plaats.

Voor Vriendenschaar 1 startte de wedstrijd tegen de Almkerkers slecht. De thuisploeg wist al heel gauw vier doelpunten te scoren, waardoor gestart werd met een 4-0 achterstand. Er werd direct een time out aangevraagd door coach van Vriendenschaar 1 Jorrit de Grutter met de nodige boze, maar ook oppeppende woorden, waarna inderdaad toch vrij snel 4-4 gelijk werd gemaakt.

Bij rust stond het 8-7. In de tweede wist ACKC opnieuw op vier punten voorsprong te komen, en de koppies bij de Bodegravers gingen hangen. Er werd veel gewisseld voor spelers uit Vriendenschaar 2 ten behoeve van meer power en meer scorend vermogen. Daardoor werd het gat van vier wel iets gedicht, maar niet geheel. De laatste minuten werd er nog tot 11-10 gescoord door de uitploeg, maar er was nog te weinig tijd over om punten te halen uit deze wedstrijd.

Vriendenschaar 1 sluit eerste helft veld dus af met verlies, maar bezet daarmee voorlopig nog steeds de tweede plek in de poule, evenals Vriendenschaar 2 dus. De gehele selectie neemt een week rust en maakt zich daarna full focus op voor het zaalseizoen dat eind november van start gaat.

Beeld: Fenne van den Hoogenband