Afbeelding

Dubbele punten voor de BZ&PC selectie

Sport

Bodegraven - Waar de Bodegraafse dames vorig jaar nog veel moeite hadden met de ploeg uit Den Haag, wisten ze daar dit jaar bij de eerste ontmoeting korte metten mee te maken. BZ&PC schoot uit de startblokken en met behulp van een uitmuntend keepende Noah Boswinkel bleef het doel de eerste periode helemaal schoon, waar de Haagse keepster tot vijf keer werd gepasseerd. Vanaf dat moment kwam de overwinning geen moment meer in het geding. Pas aan het eind van de tweede periode wist Waterpolo Den Haag voor het eerst te scoren, waardoor de stand op 1-7 kwam. Door een mindere derde periode en een slechte start van de laatste periode kwam de stand nog op 7-10, maar Melissa Dongelmans schoot er mooi twee afstandsballen in en Gaby de Wit-Hukker maakte er met een goede inzwemactie 7-13 van. Frustratie bij de tegenpartij leidde zelfs nog tot een rode kaart voor de coach, al zorgde dat niet voor een nieuwe opleving. Eindstand 7-14.

Doelpunten: Melissa Dongelmans 5, Kaylee Schellingerhout en Lotte Huisman 2, Gaby de Wit-Hukker, Suzan Kaynar, Marjolein Russchenberg, Jennifer den Besten en Niki Hukker ieder 1.

Periode standen: 0-5, 3-3, 3-2, 1-4

Heren 1 – Livo

Ook de heren deden dit weekend goede zaken. Zij reisden richting de Duitse grens naar Aalten, om daar tegen de andere promovendus Livo aan te treden. Deze wedstrijd was ook al vrij snel beslist. Keeper Robin Nieuwenhof wist zijn doel eveneens schoon te houden in de eerste periode, stand 0-3. In de tweede periode was de Benjamin van het team Henk Suur die op dreef was met drie doelpunten. De laatste wist hij vanaf de eigen 3meter in de zoemer tussen de palen te jagen. De tweede helft van de wedstrijd was een kopie van de eerste, leuk en sportief waterpolo maar weinig spanning. Met een eindstand van 4-16 schoven de heren op naar de derde plek in de competitie.

Periode standen: 0-3, 1-4, 0-2, 3-7

Doelpunten: Joey Schellingerhout 4, Henk Suur 3, Luca Groenendijk, Rob Peek, René Peek en Jari Krijgsman ieder 2, Luke Rijnbeek 1.

Zaterdag 2 november: Dames en 1 en Heren 1 thuis & Feest!

Aankomend weekend staan de twee Bodegraafse eerste teams voor het eerst samen op het programma in thuisbad de Kuil. De dames moeten tegen het net gepromoveerde EZC uit Enschede en de heren tegen degradant AZ&PC Amersfoort. Hierna zal er een bescheiden feestje plaatsvinden in clubhuis de Zwamkuil, u bent van harte welkom! Het programma begint om 19.00 met de wedstrijd van de dames. Waarna bij de heren om 20:10 het eerste fluitsignaal klinkt. Direct na de wedstrijd start het feest in het clubhuis.

Advertentie

Categorieën