Rvc'33 wint bij koploper

Sport

Reeuwijk-Dorp - Op zondag 27 oktober stond de uit wedstrijd tegen Antibarbari op het programma. Het zonnetje en de aangename temperatuur zorgde voor perfecte omstandigheden voor de topper tussen de nummer 1 en qua verlies punten gedeeltelijke koploper in de 2e klasse D.

Rvc'33 begon de wedstrijd zonder de afwezige Frank Stolwijk, Dave Tol en Romano Giorgini maar zoals dit seizoen al vaker heeft aangetoond heeft Rvc'33 ook dit jaar een grootte/sterke selectie en werden de posities in het veld goed overgenomen. Rvc'33 besloot om in eerste instantie Antibarbari het spel te laten maken en de ruimtes op eigen helft compact te maken zodat de behendige aanvallers weinig ruimte hadden voor hun acties. Dit resulteerde erin dat Antibarbari wel meer balbezit had maar dat er door de verdediging van Rvc'33 nauwelijks tot geen kansen werden weggegeven. Daarin tegen kwam Rvc'33 wel steeds dichter bij de goal en zo waren het eerst Wouter Sluijs en Rens Mathot die al dichtbij de openings goal waren voordat Wouter Sluijs in minuut 31 de openingstreffer kon binnenkoppen. Na een mooie aanval over de linkerkant kwam linker centrale verdediger Zanzibar Booy vrij op de linkbuiten positie die vervolgens een perfecte voorzet afleverde op Wouter Sluijs die de bal al duikend in de lange hoek kon koppen. Het lukte Rvc'33 vervolgens om met de 1-0 voorsprong de rust te behalen en zo kon trainer Bert Potuyt de puntjes nog een keer goed op de i zetten.

In de tweede helft bleek meteen dat Antibarbari er alles aan ging doen om terug in de wedstrijd te komen en ze besloten hun nummer 10 nog dieper te laten spelen waardoor het vaak leek dat de tegenstander zelf met 4 spitsen speelde. Door deze omzetting van de tegenstander had Rvc'33 het zeker de 1e 15 minuten van de tweede helft erg lastig en werd keeper Tim van de Hoek een paar keer getest of hij wel scherp was. Gelukkig was dit wel het geval en nadat Rvc'33 een kleine opzetting wist te doen en besloot achterin 1 op 1 te gaan spelen lukte het om weer onder de druk van Antibarbari uit te komen. Rvc'33 kreeg zelf ook weer kansen. In de 70e minuut besloot trainer Bert Potuyt de moe gestreden Daan Zantinge te wisselen voor Mees Boy die qua verwachting met zijn snelheid de ruimtes kon benutten die Antibarbari steeds meer liet vallen omdat ze opzoek waren naar de gelijkmaker. Mees Booy bekroonde zijn invalbeurt door meteen met zijn 1e balcontact de 2-0 tegen de touwen aan te schieten. De keeper van Antibarbari ging bij deze goal niet helemaal vrijuit maar de vreugde bij de Rvc'33 spelers en publiek was er niet minder om. Rvc'33 moest er nog 20 minuten voor zorgen dat ze deze stand zouden vast houden en de 3 punten mee konden nemen naar Reeuwijk. Het team werd echter geholpen door de nummer 14 van Antibarbari die in een tijdsbestek van 10 minuten 2 keer een gele kaart wist te pakken en daardoor van de prima leidende scheidsrechter het veld mocht verlaten. De laatste 20 minuten kwam Rvc'33 niet meer in de problemen en had het misschien zelfs nog een 3e goal kunnen maken maar de stand bleef hetzelfde.

Door deze belangrijke en goede overwinning kan Rvc'33 als zei de inhaal wedstrijd tegen Meeuwenplaat winnen de koppositie van ONA overnemen. Maar eerst staat aankomende wedstrijd te thuis wedstrijd tegen Xerxes DZB op het programma om 14.30 wordt er afgetrapt op sportpark kaagjesland